ÉRDEKES CIKKEK

AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

May 29, 2021
ISMERJÜK MEG A KULLANCSOKAT, JOBBAN TUDUNK VÉDEKEZNI A kullancsok az emlősök, a madarak...
MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

May 27, 2021
Szilvamag olaj  A hidegen sajtolt olaj aranyszínű és kellemes aromájú. Gazdag olajsavban (60-80%), linolsavban (15-25%),...
MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

May 06, 2021
Két adag Pfizer / BioNTech vakcina legalább 95% -os védelmet nyújt a...
MIÉRT OLYAN VESZÉLYES A BRAZIL MUTÁCIÓ?

MIÉRT OLYAN VESZÉLYES A BRAZIL MUTÁCIÓ?

Apr 13, 2021
A  SARS-CoV-2 koronavírus  a brazil mutációnál könnyebben kötődik a sejtekhez. Így könnyebb...
VAN KÜLÖNBSÉG AZ FFP2 ÉS KN95 KÖZÖTT, ÉS MELYIK VÉD MEG?

VAN KÜLÖNBSÉG AZ FFP2 ÉS KN95 KÖZÖTT, ÉS MELYIK VÉD MEG?

Mar 10, 2021
Minél jobban és hatékonyabban védekezünk, annál jobb taktikát vált a vírus is....

VILCACORA

VILCACORA

Vilcacora a trópisu őserdők növénye. Világosbarna kúszónövény, melynek a páros leveleknél tüske található, ezért hívják macskakaromnak is. A leveleit és a belső kérgét használják, a külső kéreg hulladéknak számít.

Vilcacora figyelemreméltó a daganatokra való antioxidáns, immunrendszer serkentő és vírusölő hatása végett. A benne lévő hatóanyagok növelik a fagotocitózits és antimutagéns hatása is lehet.

Bizonyos eredmények szerint támogathatja az apoptózist, és a leukémiás sejtek és a limfóma sejtek burjánzását gátolja, úgy hogy nem mérgezőek a környező egészséges sejtekre. Kedvezően hathat a kardiovaszkuláris rendszerre - növeli a periferiális erek tágulását, csökkenti a szív frekvenciáját és bizonyos mértékben a "rossz" koleszterin szintjét a vérben. A gyulladáscsökkentő hatása végett ajánlatos az osteoarthritis kezelésénél.

Vilcacora csökkentheti az ischaemiás szívbetegség akut rohamainak kockázatát és a vérrögök kialakulását.

 

Vilcacora mit tartamaz

Alkaloidokat (HPLC-vel meghatározva az összes tartalom 0,15-0,46%), pentaciklusos oxindol-alkaloidok: izomitrafilin, izopteropodin, mitrafilin, pteropodin, specifofillin, unkarin F, tetraciklusos oxindol-alkaloidokat: izorfinil, rhinchofhylline, glikoziddal kötött alkaloidokat: heterozyangiam pentaciklusos alkaloidok: akuammigin, heterohyhimban tetraciklusos alkaloidok: hirsutein, hirsutin, korynanthein, dihidrokórnantén, piridinoindolo-kinolizidin alkaloidok: angustin, angustolin, kinovinsav-származékokat, ursolinsav és oleander-származékokat, szterolokat: beta- szitoszterol (60% szterolok), kampeszterol, sztigmaszterol, flavan származékokat: epikatechin, procianidinek A1, B1, B2, B4.

Vilcacora hatásának felfedezése Edmund Szeliga lengyel misszionáriusnak az érdeme. A múlt század 60-as éveiben mintát küldött a nápolyi egyetemre elemzéshez. Ahol az egyetemen bizonyították feltételezéseit. Ezek után több további kutatás  is végeztek a növénnyel az egész világon (pl. USA, Kína, Oroszország, Japán, stb.). Vilcacora azzá lett amit az egészségükkel törődő emberek napjainkban keresnek, akik az egészségüket szeretnék ápolni, megőrizni fiatalságukat és a jó fizikai kondíciójukat.  

 

A természetgyógyászatba a következő panaszoknál használják:

 • a daganatos betegségek kezelésénél és megelőzésénél
 • emésztőrendszeri betegségeknél (gyulladások, Crohn-betegségnél, divertikulsznél, a bélflóra zavaroknál, peptikus fekélynél, székrekedésnél, aranyaérnél, parazitáknál)
 • cukorbetegségnél
 • májcirrózisnél
 • immunrendszeri zavaroknál
 • krónikus fáradtsági szindrómánál
 • fertőző betegségek megelőzése és kezelése esetén (pl. influenza)
 • a felső légutak krónikus fertőzéseinél, asztma, sinisitis (orr- arcüreg gyulladás) esetében
 • vírusos fertőzéseknél ( lyme-kór, Herpes zoster, Herpes simplex, HIV)
 • artritisz (ízületi gyulladás) esetében
 • végtagi fájdalomnál
 • a vesék anyagcseréjének javításához
 • antioxidánsként

 

A vilcacora javíthatja az erek állapotát, gátolja a vérrögök képzését, ezzel megelőzheti az agyi- vagy szív infarktus keletkezését. Néhány benne lévő alkaloida javíthatja a memóriát a kolinerg diszfunkció okozta amnéziás esetében.

 

Megjegyzés:

Bár az eddigi klinikai kutatások nem mutattak nem kívánt tüneteket, nem ajánlatos a Vilcacora használata gyermekeknek 3 éves korig, terhes és szoptató nőknek, szervi átültetésnél vagy tervezett szervi átültetés előtt.

Lehetséges interakciók a gyógyszereknél:

 • vérnyomáscsökkentőknél ( a benne lévő hatóanyagok csökkentik a vérnyomást)
 • immuszupresszív gyógyszereknél (elméletileg zavarhatják a immunszupresszív terápiát, mivel immunrendszerserkentő hatású elemeket tartalmaz)
 • Ellenjavallt lehet azatioprin, baziliksimab, ciklosporin, daclizumab, muronabu-CD3, ortoklon, mikofenolát, takrolimusz, szirolimusz, prednizon és más glükokortikoidok esetében.

 

Érdekesség:

Vilcacora kecsua nyelven szent növényt jelent. Ehhez egy legenda fűződik. Amikor Ashaninka harcos súlyosan sérülten az őserdőben elgyengülten a végét várta, egyszerre Otorongo, amazóniai tigrist látott meg. A tigris már fáradt volt és elkezdte karmaival a és fogaival a fa kérgét marcangolni és a kifolyó levet inni. Amikor megitta, olyan erőre tett szert, hogy rögtön megfogott egy őzt. A sérült harcos az utolsó erejével odakúszott a növényhez és utánozta a tigrist, itta a fából kifolyó lét. Erőre kapott és megmentette az életét. Innen ered a többi használt megnevezése a növényenk: Una de gato, Cat's Claw, macskakarom

 

Forrás:

 

 

 

 


1 begjegyzés

 • Pótári Imréné

  Szeretném megkérdezni, hogy EFIENT véralvadás gátló, vérnyomáscsökkentő, Betelok-zok gyógyszerekkel szedhető-e a Vilcocora készítmény? Köszönöm válaszukat!


Írjál üzenetet