1. A kávéban lévő koffein hatással van az Alzheimer kóri demenció kialakulására. Az aki naponta 3-5 pohár kávét fogyaszt, egészen 2/3-dal csökkentheti a kialakulását. Hatékony a megelőzésben, de a kialakulásakor is rendbe teszi az Alzheimer által kialakított "rendetlenség" rendbe rakását.
  2. Stroke ellen - férfiaknál: 4-5 kávé 12%-kal csökkenti, 6 kávé 23%-kal csökkenti, összehasonlítva azokkal, akik csak 2 kávét isznak naponta. Nőknél: 2-4 kávé csökkenti 20%-kal. A nem dohányzóknál ez tovább növekszik 43%-kal, összehasonlítva a leszokott dohányzókkal. 
  3. Óvatosan a menopauza időtartama alatt, növelheti a kalcium veszteséget a csontokban. 
  4. Koffein hatása az agyra: a kávé nemcsak pillanatnyi serkentéssel hat a szervezetre, de  hosszú távon pozitívan hat a mentális funkciókra. 2 kávé naponta javítja a hosszú távú emlékezetet. 4 kávé naponta csökkenti a nőknél a depresszió kialakulását 20%-kal. Hatással van a dopamin és szerotonin termelésre.
  5. Tüdő: értágító hatással van a légzőszervek ereire, javítja az oxigéncserét, könnyíti a légzést. Ez különösen pozitív hír az asztmások számára
  6. Máj: 3 kávé naponta csökkentheti a májrák kialakulásának kockázatát 40%-kal.
  7. Női nemi szervek: kávé naponta csökkenti 8%-kal a méhnyakrák kialakulásának kockázatát.
  8. Cukorbetegség (2-típus): 6 kávé naponta 33%-kal csökkenti a cukorbetegség kialakulásának kockázatát.
  9. Szív: 3 kávé naponta kedvezően hat a szívre, növeli a véráramlatot a nyugalomban. A kávéval sok antioxidáns is a vérbe kerül, mely a szív érrendszeri betegségek kialakulását fékezik.
  10. Ízületek: 6 kávé naponta 59%-kal csökkenti a férfiaknál a köszvény kialakulását. Állítólag csökkenti a húgysav mennyiséget. 
  11. Erőlét, energia: kávé 1 órával a sport teljesítmény előtt növeli a kitartást.

 

Zöld kávé kapszula

zöld kávé kapszula

Írd le hozzászólásod