Hozzávalók:

  • 1 kg reszelt gyömbér, friss
  • 1 kg nádcukor
  • 1 l citromlé
  • 1/4 l méz
  • 3 db limé karikákra szeletelve
  • 10 db szegfűszeg
  • 2 db csillagánizs
  • 2 kanál őrölt fahéj
  • 2 db fahéj egészben
  • 1/4 szerecsendió reszelve
  • 2 db menta szár (= 1 marék szárított)
  • 2 db vaníliarúd

Munkafolyamat:

  1. Az összes hozzávalót összekeverjük és 2 napig állni hagyjuk meleg helyen.
  2. 2 nap után a leszűrjük és üvegbe téve, hűtőben tároljuk

Meleg ital készítése:

Az elkészített szirupalapból 1 pohárba 5 cl öntünk és leöntjük forró vízzel

Hideg ital készítése:

Az elkészített szirup alapból 1 pohárba 5 cl öntünk és leöntjük hideg vízzel

 

Ajánlott napi folyadékpótláshoz, továbbá:

  • influenza
  • torokgyulladás
  • megfázás

 A szirup nem főzve készült, ezért minden vitamin, enzim és egyéb hatóanyag  megmarad benne. 

Kapcsolódó termékek:

Írd le hozzászólásod