Hozzávalók:
- 1 kg reszelt gyömbér, friss
- 1 kg nádcukor
- 1 l citromlé
- 1/4 l méz
- 3 db limé karikákra szeletelve
- 10 db szegfűszeg
- 2 db csillagánizs
- 2 kanál őrölt fahéj
- 2 db fahéj egészben
- 1/4 szerecsendió reszelve
- 2 db menta szár (= 1 marék szárított)
- 2 db vaníliarúd
Munkafolyamat:
- Az összes hozzávalót összekeverjük és 2 napig állni hagyjuk meleg helyen.
- 2 nap után a leszűrjük és üvegbe téve, hűtőben tároljuk
Meleg ital készítése:
Az elkészített szirupalapból 1 pohárba 5 cl öntünk és leöntjük forró vízzel
Hideg ital készítése:
Az elkészített szirup alapból 1 pohárba 5 cl öntünk és leöntjük hideg vízzel
Ajánlott napi folyadékpótláshoz, továbbá:
- influenza
- torokgyulladás
- megfázás
A szirup nem főzve készült, ezért minden vitamin, enzim és egyéb hatóanyag megmarad benne.
Kapcsolódó termékek: