ÉRDEKES CIKKEK

A SZERVEZET ELLENÁLLÓKÉPESSÉG NÖVELÉSE NEMCSAK ŐSSZEL

A SZERVEZET ELLENÁLLÓKÉPESSÉG NÖVELÉSE NEMCSAK ŐSSZEL

Oct 19, 2019
SZIBÉRIAI GINZENGEleutherococcus senticosus Az adaptogének közé tartozik. Az adaptogének olyan elemek, melyek...
PIGMENSFOLTOK A BŐRÖN - MIT ÉS HOGYAN ELLENÜK

PIGMENSFOLTOK A BŐRÖN - MIT ÉS HOGYAN ELLENÜK

Oct 12, 2019
Akinek sötét bőre van, mint az Afrika, Ázsia vagy Amerika lakosságának az...
A GOMBÁS FERTŐZÉS HOGYAN VÁLOGATJA ÁLDOZATAIT ? ENGEM IS ÉRINT?

A GOMBÁS FERTŐZÉS HOGYAN VÁLOGATJA ÁLDOZATAIT ? ENGEM IS ÉRINT?

Oct 03, 2019
Érdekesen a 20. század végétől növekedik a gombás fertőzések száma. Miért van...
HOGYAN SEGÍTHET A TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUM, HA A HAGYOMÁNYOS MÁR CSŐDÖTT MONDOTT?

HOGYAN SEGÍTHET A TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUM, HA A HAGYOMÁNYOS MÁR CSŐDÖTT MONDOTT?

Sep 26, 2019
A kerti sarkanytúka Tropaeolum majus L., eredetileg az Andok környékéről származik. Ekvádor, Peru,...
KÖRÖMGOMBA MENNYIRE VESZÉLYES?

KÖRÖMGOMBA MENNYIRE VESZÉLYES?

Sep 13, 2019
A gombás fertőzés legtöbb esetben a lábon, de a kézen lévő körmöket és...

FAHÉJ & KÁVÉ KEDVEZŐ HATÁSA A SZERVEZETRE, S A FOGYÁSRA IS

FAHÉJ & KÁVÉ  KEDVEZŐ HATÁSA A SZERVEZETRE, S A FOGYÁSRA IS

Metabolism szaklapban megjelent egy tanulmány, melyben a fahéj illóolaj hatását vizsgálták a zsírok anyagcseréjére.

Megfigyelték, hogy az illóolaj hatására a zsírsejtek "égését" érték el. Alaposabb megfigyelés után kimutatták, hogy az olaj befolyásolja bizonyos gének, enzimek, fehérjék aktivitását, melyekről ismert, hogy a zsírok anyagcseréjében részt vesznek. 

Segítik a raktározott zsírtartalékokat felhasználni. Ju Wu szerint, aki a kutatást végezte, a fahéj rendszeres fogyasztása serkentheti a szervezetet a zsírok azonnali felhasználásához, nem a raktározásukhoz. A kutatást csak zsírsejteken, és nem az emberi szervezeten végezték, ezért nem határozták meg a mennyiséget, mely kedvező hatású és mellette nem fog ártani.

Hasonló hatást a kávé fogyasztása is felmutatott. 3-4 csésze naponta kedvezően hat a zsírok anyagcseréjére, s mellette csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, májcirrózis, 2. típusú cukorbetegség, Parkinson-kór, Alzheimer-kór kialakulását.

 

 


Írjál üzenetet