ÉRDEKES CIKKEK

BAJKÁLI CSUCSÓKA KIVONATA GÁTOLJA A SARS-CoV-2 PROTEÁZÁNAK REPLIKÁCIÓJÁT

BAJKÁLI CSUCSÓKA KIVONATA GÁTOLJA A SARS-CoV-2 PROTEÁZÁNAK REPLIKÁCIÓJÁT

Aug 29, 2020
"A Bajkáli csukóka (Scutellaria baicalensis) kivonat és a baicalein gátolja a SARS-CoV-2...
MI A KÜLÖNBSÉG A

MI A KÜLÖNBSÉG A "RESPIRÁTOR" - FFP2 ÉS SZÁJMASZK KÖZÖTT?

Aug 27, 2020
SZÁJMASZKA szájmaszk viselése az illedelem jele A szájmaszk nem a viselőjét védi,...
MIÉRT NEM TUDOK LEFOGYNI?

MIÉRT NEM TUDOK LEFOGYNI?

Aug 21, 2020
Sokan azt modják, hogy a túlsúly oka a cukor, mások szerint a...
KORONAVÍRUS ÉS A VÉRCSOPORTOK HOGYAN FÜGGENEK ÖSSZE?

KORONAVÍRUS ÉS A VÉRCSOPORTOK HOGYAN FÜGGENEK ÖSSZE?

Jun 19, 2020
A világon már több mint 8,5 millió fertőzést mutattak ki. Így már...
MIÉRT LEHET A SARS COV-2 KORONAVÍRUS EREDETE NEM TERMÉSZETES ?

MIÉRT LEHET A SARS COV-2 KORONAVÍRUS EREDETE NEM TERMÉSZETES ?

May 13, 2020
A SARS-COV-2 vírusról minél többet tudunk, annál jobban látjuk, hogy mi mindent...

LÚGOSÍTÁS? VALÓSÁG VAGY DIVAT?

LÚGOSÍTÁS? VALÓSÁG VAGY DIVAT?

A lúgosítás divatos lett. De miért? Dr. Haye (1860 - 1940)  41 éves korában súlyos vesebetegségben szenvedett, mely az idejében gyógyíthatatlan volt az akkori orvosi tudomány szerint. Nem adta fel és kutatott mi segíthetne neki. Összeállította a Dr. Haye diétát. Melynek az az alapja, hogy bizonyos élelmiszerek emésztéséhez bázisos közeg szükséges, míg másikoknál pedig savas közeg szükséges. Tanulmányozta az emberi szervezetet, ennek vegyi összetételét, az élelmiszerek összetételét. Arra a következtetésre jutott, hogy ha a testünk 80%-át bázisos jellegű elemek alkotják és csak 20%-ban savas jellegűek, ehhez kell módosítani az étrendet is.

Hogy a gyógyulásánál ez mennyire segített, vagy csak placebo hatású volt, nem tudni. De hiszen a placebo hatás is szükséges, már az információ is elég s a testünk el kezdi  gyógyítani magát. Sok gyógyszer is csak placebo effektuson alapszik. 

Egyre több orvos is elismeri, hogy az acidózis (a savasodás) sok panasznak az eredője.

Ismét az elején vagyunk - amit eszünk, abból vagyunk, s ahogyan élünk, olyan panaszokkal szembesülünk.

Vagyis a nem megfelelő étkezés befolyásolja a szervezetünk egészségét, az egyes egészségügyi panaszok, főleg a krónikus jellegű panaszok kialakulását. Ehhez társul a stressz, a gondok terhei, de az ún. "rosszmájúság" is.

Nem csoda, hogy  korral az acidózis kialakulásának kockázata növekszik. 

Milyen savak termelődnek a szervezetben?

Forrás Sav
hús, avas zsír, ún. light italok húgysav
sertés hús, puffadásnál (visszatartásánál) kénsav
pácolt hús, sajtok salétromsav
kávé, fekete tea, vörösbor csersav
édességek, cukor, fehér liszt ( és a termék belőle) ecetsav
spenót, rebarbara, kakaó oxálsav
fájdalomcsillapító gyógyszerek acetilszalicilsav
edzés  tejsav
stressz, harag sósav

 

 Ha a szervezetünknek nem rendelkezik megfelelő mennyiségű bázisos jellegű elemmel (ha keveset kap az élelemmel), akkor ez az önmegtartó ösztön alapján a sajátjából használ fel (a kalciumot elvonja a csontokból, a krómot a hasnyálmirigyből, stb.) s kialakulnak az abc-t átölelő betegségek, panaszok: allergia, asztma, candidózis, ekcémák, fáradtság, daganatok, gombás fertőzések, hasmenés,.... székrekedés, vesepanaszok, vörös szem, ...stb

 

Dr. Worlitschka Michael, az acidózist több fokozatba sorolja:

  1. Ideális állapot - a sav-bázis egyensúly megfelelő.
  2. Rejtett savasodás - a beteg jól érzi magát csak a túlzott fáradtságra, az  esetleges székrekedésre vagy hasi tájban lévő nyomásra  panaszkodik
  3. Átmeneti savasodás - fertőző betegség által okozott. Láz, hasmenés, gyulladások, túlzott vizelet. Ha a szervezetnek megfelelő mennyiségű lúgosító, bázisos jellegű tartalékai vannak, akkor ezt megoldja egyedül.
  4. Krónikus savasodás -  Ilyen esetekben a betegség oka többnyire úgy van megfogalmazva, hogy ismeretlen. Pl. reuma, stb.
  5. Helyi savasodás - Szív vagy agyi stroke. A vörös vérsejtek veszítik a rugalmasságukat és nem tudnak a szűk ereken keresztül folyni. Ezért a környező szövetek elégtelenül vannak ellátva oxigénnel és tápanyagokkal.
  6. Savasodási halál - veselégtelenség, diabetikus kóma, infarktus stb.

 

Az egyes élelmiszerek hatása a szervezetünkre

A pH mérés alapján az élelmiszereket nem tudjuk besorolni, mivel a a hatásuk a szervezetben nem ezen alapszik, pl: a citrom a szervezetben bázisos hatást idéz elő.

 

Savas és bázisos hatású elemek

Savas hatású Bázisos hatású

Kén (S)

Calcium (Ca)
Foszfor (P) Kálium (K)
Chlór (Cl) Magnézium (Mg)
Jód (I) Nátrium (Na)
Vas (Fe)

 

 Mely betegségeket idézi elő a savasodás?

  • krónikus metabolikus acidózis
  • inzulin rezisztencia
  • metabolikus szindróma
  • kardiovaszkuláris megbetegedések

A betegséget előhívó okok szerint sorolhatjuk:

  1. Betegségek, melyeket ásványi elemek hiánya okozta: visszerek, oszteoporózis (csontritkulás), parodontózis, porckorongok károsodása, agyéksérv, ráncok, hajhullás, fogszuvasodás, striák, cukorbetegség
  2. Betegségek, melyeket káros elemek ülepedése idézte elő: ateroszklerózis (érelmeszesedés), arthrózis, köszvény, vese- és húgyúti kövek, reuma, májfoltok, fogkő, ciszták
  3. Betegségek, melyek káros elemek kiválasztásával keletkeznek: afták, akné, ekcéma, lábszár fekély, aranyér, mandulagyulladás, pikkelysömör

További betegségek, melyeket a hosszú idejű savasodás befolyásol:

infarktus, ödémák, elégtelen vérellátás, patogén elemekkel és parazitákkal való fertőzés, pajzsmirigy rendellenességek, gerinccel való panaszok, magas vérnyomás, magas koleszterin szint, fülzúgás, zöld hályog, kedélyváltozás, depresszió, stb.

 Tünetek:

  • állandó fáradtság, energia hiány
  • apátia, figyelemzavar
  • nehéz végtagok, végtag izomfájdalom
  • evés utáni hirtelen fáradtság
  • testtömeg változás (fogyás, hízás)
  • csökkentett ellenálló képesség
  • fertőzésekre való hajlam 
  • gyakori betegségek megfázástól
  • csökkentett regeneráló képesség
  • lassabb sebgyógyulás
  • rossz vérellátás a végtagokban, hideg végtagok

 

 

LÚGOSÍTÓ TEAKIVONAT

Prémium minőségű teakivonat gyógynövényekkel eredeti receptúra és egyedi eljárással készített, 100 % természetes, oltalom alatt álló termék.. Természetes módon lúgosít. 

 

 LÚGOSÍTÓ KAPSZULÁK

  • természetes eredetű kalcium (tojáshéjból)
  • magnézium laktát
  • kálium
  • nátrium
  • B1 vitamin
  • B3 vitamin
  • B6 vitamin
lúgosító teakeverék

LÚGOSÍTÓ TEAKEVERÉK

Úgy van összeállítva, ahogyan a szervezetünk működik, hogy az eredmény a maximális legyen. Az egyik csomagban DÉLELŐTTI a másikban pedig DÉLUTÁNI teakeverék van.

 


2 begjegyzés

  • Poinuound

    Hello, this might be random, but where did you get the html template for this web site? Thank you.

  • Judit

    Melyik az a termék, amelyik mindegyik felsorolt betegséget megszünteti? Mennyi ideig kellene használni?


Írjál üzenetet