Hozzávalók:
- 1/2 tök
- 3 ek olívaolaj
- 6 gerezd fokhagyma
- friss gyömbér, kb. 4 cm
- 1/2 - 1 l zöldségalaplé
- 2 kk kurkuma
- 1 kk őrölt római kömény
- 2 kk szárított chillipaprika, morzsolva vagy őrölve
- tengeri só, őrölt bors
- 4 ek tejföl, vagy joghurt
- 1 marék friss koriander
Munkafolyamat:
- a tököt meghámozzuk, kockákra aprítjuk
- vastag falú edényben az olajon megpirítjuk a fokhagymát
- hozzátesszük a tököt, a chillipaprikát és megpirítjuk
- utána beleöntjük a zöldségalapot és puhára főzzük a tököt
- mikor megpuhult, összeturmixoljuk
- beletesszük a fűszert (só, kurkuma, kömény, bors, gyömbért) és még egy rövid ideig főzzük
- tálaljuk tejföllel és korianderrel díszítve
Jó étvágyat!