ACAI BERRY - S AZ EGÉSZSÉG
Brazília és Bolívia egyes területein az alapvető élelmiszerekhez tartozik. A lakosság már régóta gyógyító hatást fűz a pálmafához és a terméseihez. Szerintük hatással van a potenciára, a termékenységre, javítja a szem egészségét, segít a meghűlésnél.
ACAI BERRY - SELYMES, EGÉSZSÉGES BŐRÉRT
Acai berry bogyóit a bőrpanaszok, és a sebek gyógyításához használják. A termés nagy mennyiségű antioxidáns tartalmaz, melyek védik a sejteket a káros szabad gyökök ellen. Sok benne a telítetlen zsírsav (omega 3, 6, sőt 9), s az olajsav, mely hatása segítségével a bőr "szépül", vagyis egészséges lesz. Hasonlóan hatnak a hajra is, s ez többek között miért tartják az örök fiatalság és a hosszú élet titkának.
ACAI BERRY - RÁK ÉS A FERTŐZÉSEK ELLEN
Acai resveratrolt és ellagsavat tartalmaz, melyeknek rákellenes hatásuk van. Továbbá tanninokat tartalmaz, melyek a fertőzések és gyulladások ellen segítenek. Acai 30 x több flavonoidot tartalmaz mint a bor. A zsírsavak csökkentik a koleszterin szintet a vérben, óvják a szívet, hatnak a rák ellen, segítenek a száraz szem és bőr tüneteinél. Egy kutatás alapján bebizonyították, hogy a koncentrációtól függően elpusztították a leukémiás sejtek a 35% - 86 %-át. A tudósok egyben nem akarnak hamis ígéreteket adni, azonban rámutatnak, arra, hogy ezen az úton tovább kell folytatni a kutatást.
ACAI BERRY - JOBB EMÉSZTÉS S FOGYÁS
Acai berry nagy mennyiségű rostot tartalmaz, mely kellemesen befolyásolja az emésztést. Az aki sok húst fogyaszt, az acai segítségével mérsékelheti, hogy a szervezetbe túl sok koleszterin kerüljön. Befolyásolja a zsírok jobb "égetését", támogatja a fogyást.
ACAI BERRY - JOBB AGY- ÉS IMMUNRENDSZER MŰKÖDÉS
Acai kiváló kiegészítő az őszi-téli időszakban. Erősíti az immunrendszert, növeli a fertőzések ellen való ellenállását. 19 aminsavat tartalmaznak, vitaminok seregét, főleg az E vitamint, továbbá kalciumot, foszfort, stb. Támogatja a koleszterin szint szabályozását, az agy és az idegek működését.
Amazóniában a gyümölcsből kipréselt levet és a porított szárított gyümölcsöt fogyasztják. A fagyasztás idejével veszíti az értékes hatását.
Forrás: Amazon Acai: Chemistry and Biological Activities: A Review