A fahéj csökkenti a koleszterin- és a vércukorszintet
A fahéjban kalcium, rostok, ásványi anyagok vannak, az utóbbiakból főleg mangán. Mellette sor hasznos elem, amely támogatja a vércukorszint és a koleszterinszint csökkentését.
A fahéjban lévő elemek támogatják a szövetek és a szervezet regenerálását, és gyorsítják az anyagcserét is. A vércukorszintet nemcsak csökkenti, hanem stabilizálja is a szintjét. A gyors anyagcsere és a megfelelő vércukorszint fontos a fogyásnál is.
Ezért használjuk gyakrabban, ha szeretjük. Finom az almával, a körtével, de a banánnal is, és a csirkehússal is kiváló.
Télen segít a megfázásoknál, mivel vírus-, baktérium- és gombaölő hatása van. Természetes antibiotikumok közé sorolják, mellette erős antioxidáns hatása van.
Használhatjuk naponta, de ne túlozzuk el. Naponta 3 g a határ.
Megjegyzés: Ügyeljenek azonban, akik inzulint használnak.