ÉRDEKES CIKKEK

MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

Jun 23, 2021
Sokan akik átestek a  COVID-19 betegségen hosszú ideig érzik a betegség hatását. Fáradtak,...
AMIT  A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

May 29, 2021
ISMERJÜK MEG A KULLANCSOKAT, JOBBAN TUDUNK VÉDEKEZNI A kullancsok az emlősök, a madarak...
MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

May 27, 2021
Szilvamag olaj  A hidegen sajtolt olaj aranyszínű és kellemes aromájú. Gazdag olajsavban (60-80%), linolsavban (15-25%),...
MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

May 06, 2021
Két adag Pfizer / BioNTech vakcina legalább 95% -os védelmet nyújt a...
MIÉRT OLYAN VESZÉLYES A BRAZIL MUTÁCIÓ?

MIÉRT OLYAN VESZÉLYES A BRAZIL MUTÁCIÓ?

Apr 13, 2021
A  SARS-CoV-2 koronavírus  a brazil mutációnál könnyebben kötődik a sejtekhez. Így könnyebb...

MÉZES FOKHAGYMA - INFLUENZA, MEGFÁZÁSNÁL

MÉZES FOKHAGYMA - INFLUENZA, MEGFÁZÁSNÁL

A fokhagyma és a méz kiváló segítség megfázásnál, influenzánál vagy csak erősíteni ellenük a szervezetet. Hat antiszeptikusan, mint természetes antibiotikum, csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet a vérben.

Hogyan használjuk?

A  fokhagymát az influenza vagy megfázás első tüneteivel alkalmazzuk. Minden órában 1-2 fokhagyma gerezdet, naponta 5 darabot. Pár nap után a mennyiséget csökkentsük. A fennmaradt mézet teába vagy köhögés elleni szirupként használhatjuk. 

 Hozzávalók:

  • fokhagyma
  • méz (ha kristályos, alacsony hőmérsékletű - 40 c-ig- meleg vízben oldjuk fel)
  • szegfűszeg - opció   
  • lezárható befőttes üveg

Munkafolyamat:

  • a befőttes üveget szükség szerint fertőtlenítjük - kifőzzük vagy alkohollal kiöblítjük
  • megtisztítjuk a fokhagymát, a gerezdek végét levágjuk, vagy a fokhagymát átpréseljük, így a folyamaton gyorsítunk
  • a fokhagymát az üvegbe tesszük, hogy a fedő alatt maradjon jókora rés
  • beletesszük a szegfűszeget és leöntjük mézzel 
  • alaposan lezárjuk a fedővel és szobahómérsékleten hagyjuk pár napig
  • ez idő alatt a fokhagyma megpuhul, de még hagyjunk neki időt
  • hűtőben tárolhatjuk néhány hónapot is
  • ha a méz pezsegni kezd, ez nem hiba

Írjál üzenetet