ÉRDEKES CIKKEK

BAJKÁLI CSUCSÓKA KIVONATA GÁTOLJA A SARS-CoV-2 PROTEÁZÁNAK REPLIKÁCIÓJÁT

BAJKÁLI CSUCSÓKA KIVONATA GÁTOLJA A SARS-CoV-2 PROTEÁZÁNAK REPLIKÁCIÓJÁT

Aug 29, 2020
"A Bajkáli csukóka (Scutellaria baicalensis) kivonat és a baicalein gátolja a SARS-CoV-2...
MI A KÜLÖNBSÉG A

MI A KÜLÖNBSÉG A "RESPIRÁTOR" - FFP2 ÉS SZÁJMASZK KÖZÖTT?

Aug 27, 2020
SZÁJMASZKA szájmaszk viselése az illedelem jele A szájmaszk nem a viselőjét védi,...
MIÉRT NEM TUDOK LEFOGYNI?

MIÉRT NEM TUDOK LEFOGYNI?

Aug 21, 2020
Sokan azt modják, hogy a túlsúly oka a cukor, mások szerint a...
KORONAVÍRUS ÉS A VÉRCSOPORTOK HOGYAN FÜGGENEK ÖSSZE?

KORONAVÍRUS ÉS A VÉRCSOPORTOK HOGYAN FÜGGENEK ÖSSZE?

Jun 19, 2020
A világon már több mint 8,5 millió fertőzést mutattak ki. Így már...
MIÉRT LEHET A SARS COV-2 KORONAVÍRUS EREDETE NEM TERMÉSZETES ?

MIÉRT LEHET A SARS COV-2 KORONAVÍRUS EREDETE NEM TERMÉSZETES ?

May 13, 2020
A SARS-COV-2 vírusról minél többet tudunk, annál jobban látjuk, hogy mi mindent...

MÉZES FOKHAGYMA - INFLUENZA, MEGFÁZÁSNÁL

MÉZES FOKHAGYMA - INFLUENZA, MEGFÁZÁSNÁL

A fokhagyma és a méz kiváló segítség megfázásnál, influenzánál vagy csak erősíteni ellenük a szervezetet. Hat antiszeptikusan, mint természetes antibiotikum, csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet a vérben.

Hogyan használjuk?

A  fokhagymát az influenza vagy megfázás első tüneteivel alkalmazzuk. Minden órában 1-2 fokhagyma gerezdet, naponta 5 darabot. Pár nap után a mennyiséget csökkentsük. A fennmaradt mézet teába vagy köhögés elleni szirupként használhatjuk. 

 Hozzávalók:

  • fokhagyma
  • méz (ha kristályos, alacsony hőmérsékletű - 40 c-ig- meleg vízben oldjuk fel)
  • szegfűszeg - opció   
  • lezárható befőttes üveg

Munkafolyamat:

  • a befőttes üveget szükség szerint fertőtlenítjük - kifőzzük vagy alkohollal kiöblítjük
  • megtisztítjuk a fokhagymát, a gerezdek végét levágjuk, vagy a fokhagymát átpréseljük, így a folyamaton gyorsítunk
  • a fokhagymát az üvegbe tesszük, hogy a fedő alatt maradjon jókora rés
  • beletesszük a szegfűszeget és leöntjük mézzel 
  • alaposan lezárjuk a fedővel és szobahómérsékleten hagyjuk pár napig
  • ez idő alatt a fokhagyma megpuhul, de még hagyjunk neki időt
  • hűtőben tárolhatjuk néhány hónapot is
  • ha a méz pezsegni kezd, ez nem hiba

Írjál üzenetet