A növényi kivonatoknál, tinktúráknál,  a növény valamely részét vagy az egészet (pl. termést, levelet, szárat, gyökeret, virágot) alkoholos oldatban áztatjuk. 

A rügykivonatoknál a glicerin-alkoholos oldatban a rügyek (fiatal hajtások, fiatal gyökérhajtások) vannak áztatva. 

Tavasszal, minden zöldell és kihajt, rügyezik. A rügyekben megtalálható minden információ az új növényről. Benne van az egész növény energiája. Benne van minden, ami az új élethez szükséges. Enzimek, ásványi anyagok, stb. 

Ebből eredően a rügykivonatok gyorsabban hatnak

Például torokfájdalomnál, influenzánál először alkalmazunk kerti sarkantyúka rügykivonatot. Az adag, 50 ml, kihasználása után folytatjuk a kerti sarkantyúka tinktúrával. Használjuk 1-2 hónapig, hogy a tünetek elmúlása után ismételten ne betegedjünk meg, és erősödjön a szervezetünk.

Ha például gyorsan akarjuk megszüntetni az allergiás reakciókat pl. szénanáthát, akkor alkalomként bajkáli csukóka rügyeket használunk. A szervezet erősítéséhez, harmonizálásához pedig, 4-6 hetes bajkáli csukóka tinktúrás kúrát alkalmazunk.

Természetesen ez csak egy gyors összehasonlítás. A rügyek egész más elemeket tartalmaznak, mint a növény egyes részei. Hatásuk erősebb és gyorsabb. 

 

Írd le hozzászólásod