Oldalsáv blog

Category

Recent Posts

Immunológus tanácsa: Hogyan szabaduljunk meg a megfázástól 3 nap alatt? Mit csináljunk, hogy ismételten ne betegedjünk meg?

Az őszi ingadozó időjárás magával vonzza a különféle fertőzéseket, melyek kivételes rendszerességgel terjednek épen ebben az időben. Kimerültnek, fáradtnak érezzük magunkat, megjelenik a nátha,...

HASON VAGY A KARON. MIT ÁRUL EL AZ EGÉSZSÉGÜNKRŐL A ZSIRPÁRNÁK ELHELYEZKEDÉSE ÉS MIT LEHET TENNI

A zsírsejtek a szervezet szerves részei. És az a hely, ahol a legnagyobb mértékben lerakódnak, sokat elárul az egészségünkről. Nézzünk meg, mely részekre érdemes a leginkább...

HOGYAN FÜGG ÖSSZE AZ ÁLMATLANSÁG ÉS AZ IMMUNRENDSZER?

Egy új kutatás rámutatott arra az érdekes összefüggésre, hogy hogyan függ össze az alvás minősége és az immunrendszer. A bélbetegségek mindig fáradtságot...

KÖRÖMGOMBA MENNYIRE VESZÉLYES MOST?

A mai helyzetben jobban mint máskor érvényes, hogy bármilyen meglévő fertőzés gyöngíti az immunrendszerünket és kaput nyit a lehetséges további fertőzésnek.

A gombák, a baktériumok a vírusok megtalálhatók a környezetünkbe, a szervezetünkben belül is. Ha egészségesek vagyunk, akkor a jó és a rossz baktériumok egyensúlyban vannak, és az immunrendszerünk nem engedi a kóros elszaporodásukat, ami ez után a ferőzéshez vezethet.

Ha bizonyos fertőzés már kialakult nálunk, pl. a gombás fertőzés, ez azt jelenti, hogy az immunrendszerünk legyengült. Ennek következtében a további vírusos (napjainkban aktuális koronavírus, influenza vírus, stb.) vagy bakteriális fertőzés már jobban veszélyeztet bennünek és nagyobb a kockázata a fertőzés kialakulásának.

gombás fertőzés legtöbb esetben a lábon, de a kézen lévő körmöket és az ujjak közötti bőrt fertőzi látványosan.

Még nem is olyan régen az orvosok ezt úgy gyógyították, hogy a körmöt egyszerűen letépték. Nagyon fájdalmas és bizonytalan eredményű beavatkazós volt ez. 

gombás fertőzés (körömgomba, lábgomba, bőrgomba) valóban nemcsak esztétikai gond. Fájdalmas lehet, s ami kívülről látszódik, az csak a jéghegy csúcsa.

De vissza az elejére.

Hogyan és miért épen én kapon el a fertőzést nagyon bonyolult kérdés. Napjainkban minden 10. ember fertőzött vagy fertőzést terjesztő. Az idősebb korosztályban ez tovább sűrűsödik, ahogyan az immunrendszerünk gyengül a fertőzés úgy erősödik, s itt az arány már 1 a 4-ből. Valamilyen okból a hajlam öröklődik, s ahol a családban már van fertőzés, ott nagyobb a valószínűsége, hogy újra előbukkan.

 

A spórák, melyek a fertőzést terjesztik nagyon vitálisak, és hosszú ideig képesek átvészelni pl. a szőnyegen hónapokon keresztül. Így elég valahová csak elmenni, levetni a cipőt és a spóra vár a megfelelő pillanatra. Persze, ha egészségesek vagyunk, akkor nincs egyáltalán esélye.

Ha a bőrünk, a legnagyobb szervünk, mely mint a kínai fal véd bennünket, egészséges, akkor nem engedi be tovább a  kórokozókat. De, ha száraz, megrepedezett, sérült vagy valamilyen más okból meg van gyengítve a szervezetünk, az immunrendszerünk, akkor nem olyan erős a védelme, és segíteni kell neki.

Körömgomba kezelése, bőrgomba kezelése, lábgomba kezelése

Gyakran, ha rákeresünk olyan tanácsokat lehet olvasni, mint szódabikarbóna, ecet, stb.  Ezek sajnos gyakran úgy segíthetnek, hogy még romlik a helyzet a kezdeti eredmények után, mivel a bőrt, a köröm felületét kiszárítják és így a következő kórokozóknak csak megnyitjuk az utat a fertőzéshez. Ezért olyan körömgomba elleni szereket ajánlott használni ( ez lehet  körömgomba ecsetelőket, körömgomba krém, lábomba krém, lábgomba ecsetelő, körömgomba lakk, bőrgomba krém), melyek a kórokozókat megsemmisítik és a körömfelületét, a bőrt nem roncsolják,

Körömgomba tünetei, lábgomba tünetei

Általános tünetek:

 • bőrviszketés
 • égető érzés
 • száraz, hámló bőr
 • megkeményedett bőr
 • megrepedezett bőr
 • bevörösödés
 • hólyagok a bőrön
 • körömelszíneződés, lehet a köröm sárga, de egészen elfeketedhet. A sárga körömágy másodlagos bakteriális fertőzésre is utalhat a gombás fertőzés mellett.
 • recés köröm
 • törékeny köröm
 • benőtt köröm
 • vannak esetek, amikor a tünetek nem jelennek még meg és az illető a fertőzést terjeszti tudatlanul is

Mi történik ha a gombás köröm, bőr nem lesz kezelve?

Abba az esetben, olyan bonyodalmak léphetnek fel, melyek fájdalommal, a köröm formájával , a köröm, a bőr környékénél fellépő másodlagos panaszokkal társulhat.

Hogyan tudjuk ápolni a körömgombát, bőrgombát házilag?

Elsősorba a körömnek, a bőrnek rugalmasnak kell lennie. Ezt a  hidratálása segíti elő. A legjobb hidratáló krémek, kenőcsök, tejek, habok azok, melyek ureat tartamaznak. Továbbá sok olyan gyógynövény van, mely támogatja ezt a hidratálást, mint pl. az aloe vera, kendermagolaj, stb. S miért kell egyáltalán ápolni a bőrünket, ha maga is képes megvédeni bennünket? Mivel a természet nem számított a klóros vízzel, a szappan lúgos hatásával, a szennyezett környezettel, az E-kel teli élelmiszerekkel.

 1. meg kell semmisíteni a kórokozókat, fertőtleníteni a felületet
 2. közben ne rongálódjon ezzel a köröm, a bőr
 3. támogatni kell a megrongált köröm, a lábgomás bőr felépülését
 4. védeni a már egészséges felületet a következő fertőzésktől, mivel ha már egyszer megjelent a fertőzés, mutatja, hogy az immunrendszer hajlamos erre
 5. erősíteni az immunrendszert, mivel a kórokozók, a gombák, nemcsak a felületen vannak, hanem a szervezetben is elszaporodtak

 De ha már ott a fertőzés, hogyan tovább?

 A felületet fertőtleníteni tudjuk olyan szerekkel, melyek a bőrön, körmön lévő gombákat, baktériumokat megsemmisítik. Így folyamatos használatukkal csökkenteni tudjuk a fertőzés mértékét. Ez nem lassú folyamat, hanem állandó harc a kórokozókkal, mivel azok sem akarnak lemondani a jóllétről.

A gombás fertrőzések ellen olyan szereket tanácsos használni, melyek nem okoznak másodlagos károkat a felületen:

 • nem marják a bőrt
 • nem szárítják ki a bőrt
 • nem tesznek kárt a szervezetünkben ( a májban, az emészőrendszerben, stb.)

Nem szabad megfeledkezni, hogy a gombák a szervezetünkben belül is megtalálhatók. A gombák és a toxinjaik megtámadhatják az egyes belsőszerveket, gyulladásokat, betegségeket hívhatnak elő. 

Mint minden fertőzés, mint pl. az influenza vagy a bárányhímlő, ezek nem épen pozitív hatással vannak ránk, elletntétben gyengítik a szervezetünket.


Mit használjank, hogy végre elmúljon?
A körömgomba kezelése házilag, bőrgomba kezelése házilag

Sokszor lehet olvasni, sok mindent kipróbáltam, de semmi sem segített. Igen, ez így van, nagyon sok tényezőtől függ a végeredmény: milyen gombatörzsek fertőznek meg, milyen az egészségi állapotom, milyen külső körülmények befolyásolnak (stressz a munkahelyen, otthon, stb.).

Általában mi szokott segíteni:

 1. eltávolítna a köröm, a bőr felületérőla fertőzés okozóit - megsemmisíteni őkét
 2. belsőleg védekezni és erősíteni a szervezetet, az immunrendszert
 3. ha sikerült a fertőzést eltőávolítani, megelőző intézkedéseket tenni (pl. a felületet kezelni, hogy a kórokozók ismét ne szaporodjanak el, erősíteni az immunrendszert)

 

A bőr, a köröm felületéről való eltávolítás

Nagyon sok tanács, szer van, amelyet 100%-osan hat a körömgomba ellen, bőrgomba ellen de sajnos ilyen nincsen. Minden szernek meg van a hatása bizonyos össszetételben, bizonyos gombatörzsek, baktériumok ellen. A vegyi úton előállított szereknék tovább fennáll a rezisztencia veszélye, vagyis, hogy a  szer ellen a kórokozók megtalálják a saját védekezési módszerüket. A természetes hatóanygoknál ez valamivel jobb lehet, mivel a természet is igyekszik fejlődni, védekezni. Így a harc nem egyoldalú.

Körömgomba ellen, lábgomba ellen
Milyen természetes hatóanygok segíthetnek:

 • teafa illóolaj
 • manuka illóolaj
 • propolisz
 • levendula illóolaj
 • oregano illóolaj
 • grapefruit illóolaj
 • kakukkfű illóolaj
 • borsmenta illóolaj
 • geranium illóolaj
 • fekete bors illóolaj
 • fahéj illóolaj
 • lemon grass illóolaj
 • szegfűszeg illóolaj
 • eukaliptusz illóolaj

Hogy milyen hatással vannak a kórokozókra ezt pontosan a klinikai tesztek mutatják. A vizsgálatok során megállípítják milyen az a minimális koncentráció (vegyítési arány), mely még minden kórokzók a kísérleti lemezkén megsemmisít, elpusztít.

 A manuka illóolajnál ezek a következők:

 gramm-pozitív baktériumok:

 • Staphylococcus Aures  0,078 % w/v
 • Lysteria monocítogenes 0,039 % w/v
 • Bacilus subtilis 0,156 % w/v

gramm-negativ baktériumok:

 • Escherichia coli 29   2,5 % w/v
 • Klebsiella pneumoniae 997   2,5 % w/v
 • Legionella pneumophilla 2008  <<0,039 % w/v

gombák:

 • Candida albicans 0,625 % w/v
 • Aspergillus niger > 1,250 % w/v
 • Trichophyton rubrum 90-364  < 0,039 % w/v
 • Trichophyton mentagrophytes 90-196   0,078% w/v

Mit jelent ez?

Ha a candida albicans gombát vesszük például, akkor ez azt jelenti, hogy 0,625 g manuka illóolajat teszünk 100 ml oldatba, akkor ennél a hígításnál megsemmisül minden candida albicans kórokozó.

Ebből látható, hogy miért használtak az orvosi (sebészeti) műtőtermekben, 1%-os manuka illóolaj oldatot a felületek fertőtlenítéséhez.

 A természetnek nagy hatása van, használjuk ki.

Végül, milyen a körömba elleni tökéletes gyógyszer?

A körömgomba ellen tökéletes gyógyszer, nincs olyan csoda gyógyszer, melyet ha lenyelünk minden eltünik, és közben nem is árt nekünk. Maga a gyógyulási folyamat hosszú lehet. Támogassuk ezért a szervezetünket, az immunrendszerünk karbantartásával, a helyes életmóddal, körültekintéssel az aktuális helyzetre.

 

 

 

 MANUKA ILLÓOLAJ 100%


 MANUKA ILLÓOLAJ

 

manuk afoot spray

MANUKA FOOT SPRAY

Folytatjuk a következő cikkben : bőrvédelem, körömápolás, belső védekezés, megelőzés.

 

(bővítve)

cukorbetegség,gombás ferőzés,gombás fertőzés,gombásfertőzések,manuka

További cikkek

Category

Recent Posts

Immunológus tanácsa: Hogyan szabaduljunk meg a megfázástól 3 nap alatt? Mit csináljunk, hogy ismételten ne betegedjünk meg?

Az őszi ingadozó időjárás magával vonzza a különféle fertőzéseket, melyek kivételes rendszerességgel terjednek épen ebben az időben. Kimerültnek, fáradtnak érezzük magunkat, megjelenik a nátha,...

HASON VAGY A KARON. MIT ÁRUL EL AZ EGÉSZSÉGÜNKRŐL A ZSIRPÁRNÁK ELHELYEZKEDÉSE ÉS MIT LEHET TENNI

A zsírsejtek a szervezet szerves részei. És az a hely, ahol a legnagyobb mértékben lerakódnak, sokat elárul az egészségünkről. Nézzünk meg, mely részekre érdemes a leginkább...

HOGYAN FÜGG ÖSSZE AZ ÁLMATLANSÁG ÉS AZ IMMUNRENDSZER?

Egy új kutatás rámutatott arra az érdekes összefüggésre, hogy hogyan függ össze az alvás minősége és az immunrendszer. A bélbetegségek mindig fáradtságot...