Oldalsáv blog

Kategóriák

További cikkek

Tudod, mi a különbség a gyógyszer és a gyógynövény között?

🔹 1. Egy kis történelem – hogyan kezdtük?

Mielőtt léteztek volna tabletták, kapszulák, antibiotikumok –...

„Szereted a kutyád? Így védd meg természetesen a nyári rovaroktól”

A rovarok elleni védelem fontos része kutyáink gondoskodásának. A rovarcsípések nemcsak kellemetlenséget, hanem fertőzéseket és allergiás reakciókat is okozhatnak. Az elérhető termékek között azonban jelentős...

2000 éves titkos recept, mely napjainkban is hat

Az ízületek nem kérdezik meg, melyik században élünk.
A derék, a térd, a nyak… tudnak fájni egy felhősebb vasárnapon, egy hirtelen hidegfront után, vagy csak...

INGADOZÓ VÉRNYOMÁS

A vérnyomás rendellenességek különbözők lehetnek:

  • magas
  • alacsony
  • ingadozó

INGADOZÓ VÉRNYOMÁS

Az orvosok szerint az ingadozó vérnyomás veszélyesebb lehet, mint a magas vérnyomás. Az ingadozó vérnyomásban szenvedő betegeknél nagyobb az agyi infarktus (stroke) kockázata. Az érfalak az ingadozó nyomásnál nagy nyomás változásoknak és lüktető erőnek vannak kitéve. Ennek következtében az érfalakon lévő lerakódások könnyen leválhatnak és trombózist vagy embóliát okozhatnak

 

OKOK

  • stressz, feszültség: ebben az esetben ügyelni kell a lelki higiéniára
  • rossz vagy nem megfelelő fizikai kondíció: a veszély abban rejlik, hogy ilyen esetekben a szervezet gyakran számára kellemetlen és szélsőséges megterhelésnek van kitéve, mely arra kényszeríti, hogy noradrenalin kiválasztásával válaszoljon. Ez az érfalak összehúzódását és a vérnyomás növekedését jelenti.
  • klimaktérium
  • egyes betegségek tünetei közé tartozik: pl. kardiovaszkuláris, stb.

 ÉRDEKESSÉG:

  • a fokhagyma az ingadozó vérnyomás legismertebb és egyben leghatékonyabb természetes szabályozója. Ismerték a nagymamáink is. Az alacsonyt felviszi, míg a magas vérnyomást csökkenti. Az extraktum kapszula vagy más formában, hosszú távon fogyasztható. Mellette nagyon pozitívan hat az immunrendszerünkre. 

OTTHONI RECEPT:

  • reszeljünk le sárgarépát, céklát, tormát. Ízesíthetjük citrom levével. Az egészet leöntjük forró vízzel és 24 órán át áztatjuk. Utána leszűrjük és éhgyomorra fogyasztjuk, 1-2 kanállal.

 




 

 

 

 

ingadozó vérnyomás,medvehagyma,orvosi macskagyökér,vérnyomás

További cikkek

Kategóriák

További cikkek

Tudod, mi a különbség a gyógyszer és a gyógynövény között?

🔹 1. Egy kis történelem – hogyan kezdtük?

Mielőtt léteztek volna tabletták, kapszulák, antibiotikumok –...

„Szereted a kutyád? Így védd meg természetesen a nyári rovaroktól”

A rovarok elleni védelem fontos része kutyáink gondoskodásának. A rovarcsípések nemcsak kellemetlenséget, hanem fertőzéseket és allergiás reakciókat is okozhatnak. Az elérhető termékek között azonban jelentős...

2000 éves titkos recept, mely napjainkban is hat

Az ízületek nem kérdezik meg, melyik században élünk.
A derék, a térd, a nyak… tudnak fájni egy felhősebb vasárnapon, egy hirtelen hidegfront után, vagy csak...