ÉRDEKES CIKKEK

BAJKÁLI CSUKÓKA FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, IMMUNERŐSÍTŐ, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNY

BAJKÁLI CSUKÓKA FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, IMMUNERŐSÍTŐ, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNY

Sep 12, 2021
A hagyományos kínai orvoslásban  nélkülözhetetlen gyógynövény. A növényben található egyedülálló hatóanyagok számos gyógyszer...
MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

Jun 23, 2021
Sokan akik átestek a  COVID-19 betegségen hosszú ideig érzik a betegség hatását. Fáradtak,...
AMIT  A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

May 29, 2021
ISMERJÜK MEG A KULLANCSOKAT, JOBBAN TUDUNK VÉDEKEZNI A kullancsok az emlősök, a madarak...
MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

May 27, 2021
Szilvamag olaj  A hidegen sajtolt olaj aranyszínű és kellemes aromájú. Gazdag olajsavban (60-80%), linolsavban (15-25%),...
MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

May 06, 2021
Két adag Pfizer / BioNTech vakcina legalább 95% -os védelmet nyújt a...

HŐSÉGEK ÉS A MAGAS VÉRNYOMÁS, SZÍVPANASZOK

HŐSÉGEK ÉS A MAGAS VÉRNYOMÁS, SZÍVPANASZOK

A szép nyárias napokkal megjön az örömteli nyár, de vigyázni kell azoknak, akiknek krónikus megbetegedése van. Főleg a vérkeringési zavaroknál, magas vérnyomásnál, cukorbetegségnél ügyeljünk.

  1. Az alapvető és fontos tenni való a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitel. Ehhez elegendő minden félórában egy pohár tiszta víz. Az ásványi vizek fogyasztásánál ügyeljünk az ásványok mennyiségére, optimális ha maximálisan 500 mg ásványi elemet tartalmaz literenként. Ellenkező esetben nehezíti az anyagcsere által keletkezett hulladékanyagok eltávolítását a szervezetből. A magas vérnyomásnál fontos a nátrium tartalmat ellenőrizni - melynek nem ajánlatos 150 mg/l mennyiség felé emelkedni. ( minél kevesebb, annál jobb). Az ásványi vizek nagyobb ásványi elem tartalommal való napi fogyasztása maximálisan 0,5 l legyen. Kerüljük a széndioxiddal dúsított üdítőket. A széndioxid gáz elfoglalja a víz helyét a gyomorban, hamisan jelzi a megfelelő folyadékfogyasztást. A szén-dioxidnak van egy másik negatívuma, hogy vízhajtó, ezért a hidratálással ellentétes állapotot idézhet elő. A nagy melegben a folyadékfogyasztás szükséglete duplájára nőhet - ellenkező esetben a vér besűrűsödik és trombózis is keletkezhet. Azonban ne essünk a ló túlsó oldalára, a túlzott folyadék bevitel megterhelheti a vese-húgyrendszert és a szívet a vérkeringéssel együtt.


  2. Mindenki tudja, hogy a melegben, főleg 11. és 15. óra között jobb otthon vagy hűvös helyen tartózkodni. A klimatizációt sem érdemes nagy kihívásoknak kitenni, ajánlott a 24 C körüli hőmérséklet. Az egészséges szervezet számára is megterhelő a hőmérséklet ingadozás, s úgy inkább a betegséggel leterhelt szervezetnek. A szervezetünk a rosszabbul alkalmazkodik a hidegről melegre való hirtelen hőmérséklet változásra. 


  3. Az étrendünket is ennek megfelelően ajánlott megváltoztatni. Jöhetnek a saláták, a könnyű ételek.

    A nyárnak nagyon sok pozitív hatása, könnyíti a sok feleslegesnek mondható kiló leadását. Ez nemcsak esztétikai ok miatt helyes, de a szervezetünknek nagyon könnyítjük ezzel a működését. Ha lehetséges a hűvösebb napokban iktassunk be gyorsabb sétákat. A napsugarak a pozitív gondolkodással jobb rálátást adnak az eddigi életstílusunkra, mely lehet, hogy nem a legmegfelelőbb.  A karcsúbb alak, a jobb étkezési szokások  az egészségügyi kockázatok csökkentéséhez, s esetlegesen az orvosságok elhagyásához is vezethet, melyeknek bizony nagyon sok mellékhatásuk is van.

 


Írjál üzenetet