Oldalsáv blog

Category

Recent Posts

HASON VAGY A KARON. MIT ÁRUL EL AZ EGÉSZSÉGÜNKRŐL A ZSIRPÁRNÁK ELHELYEZKEDÉSE ÉS MIT LEHET TENNI

A zsírsejtek a szervezet szerves részei. És az a hely, ahol a legnagyobb mértékben lerakódnak, sokat elárul az egészségünkről. Nézzünk meg, mely részekre érdemes a leginkább...

HOGYAN FÜGG ÖSSZE AZ ÁLMATLANSÁG ÉS AZ IMMUNRENDSZER?

Egy új kutatás rámutatott arra az érdekes összefüggésre, hogy hogyan függ össze az alvás minősége és az immunrendszer. A bélbetegségek mindig fáradtságot...

NAPOZTAK AZ EGYIPTOMBAN IS?

 

Ha a napozásról van szó manapság számos lehetőség közül lehet választani. A strandtörölközőktől a nyugágyakig rengeteg kényelmes és komfort módja van a napozásnak. De...

HAGYMA ÉS FOKHAGYMA - MIBEN REJLIK AZ ÉRTÉKÜK

Már az ókori Egyiptomban is tudták a hagyma és a fokhagyma pozitív hatásáról a szervezetre. Akkor tudták, azért fogyasztották, ma a tudósok bizonyították, ezért értékesek :-)

Bárhogyan is tekintünk rá, a hagyma és a fokhagyma az egyik legértékesebb zöldségeink közé tartozik. 

Nézzük meg közelebbről, miben rejlik az értékességük:

  • TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUMOK - bár az illatuk nem a párizsi parfümök top listáján található, de minden rossz valamire jó. Az illatukat a kénvegyületek okozzák. Ezek közé tartozik pl a fokhagymában található allicin, melynek széleskörű baktériumölő hatása van. Vagyis mint egy széleskörű természetes antibiotikum. Továbbá csökkenti a vérnyomást, és a koleszterin szintet a vérben. A hőkezeléssel ezeket az előnyöket elveszítjük. A hagyma és a fokhagyma legjobb nyersen.
  • P VITAMINT TARTALMAZNAK - A P vitamin, valójában nem egy vitamin, de több értékes elem együttes megnevezése. Antioxidáns. Erősíti az érfalakat, támogatja a rugalmasságukat és az erek áteresztő képességüket. Így fontosak az alsó végtagok vérellátási panaszainál, hemorrhoid, duzzanatok  kezelésénél. Támogatja a c vitamin jobb felhasználását.
  • RÁKELLENES HATÁSA VAN - a kutatások alapján a hagyma és a fokhagyma kivonatoknak rákellenes hatása van. (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17093154). Gátolják a rákossejtek keletkezését, a növekedését és a további terjedését a szervezetben. Az ajánlott napi bevitel a fokhagymánál 2-5 g, a hagymánál 50 g.
  • JAVÍTJÁK AZ EMÉSZTÉST - frukto oligoszacharid források. Ezek olyan szacharidok, melyek a belekben lévő "jó" baktériumoknak szolgálnak energia forrásnak. Mellette olyan közeget alakítanak ki, mely kedvezőtlen a "rossz" baktériumoknak. Az emésztés mellett a székrekedés ellen is hatnak.
  • CSONTRITKULÁS ELLEN HATNAK - a kutatási eredmények szerint (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19240657), a hagyma fogyasztása megelőzésként hat a csonttörés, csontritkulás ellen. Az 50 évnél idősebb nőknél a fogyasztása 20%-kal csökkentette a csípőtörés kockázatát. Ez a K vitamin hatásának vélik , mely támogatja a kalcium természetes kötését a csontokban.

 

Kapcsolódó termékek:

 

antibiotikum,emésztés,immunrendszer,koleszterin,magas vérnyomás,rák,szív

További cikkek

Category

Recent Posts

HASON VAGY A KARON. MIT ÁRUL EL AZ EGÉSZSÉGÜNKRŐL A ZSIRPÁRNÁK ELHELYEZKEDÉSE ÉS MIT LEHET TENNI

A zsírsejtek a szervezet szerves részei. És az a hely, ahol a legnagyobb mértékben lerakódnak, sokat elárul az egészségünkről. Nézzünk meg, mely részekre érdemes a leginkább...

HOGYAN FÜGG ÖSSZE AZ ÁLMATLANSÁG ÉS AZ IMMUNRENDSZER?

Egy új kutatás rámutatott arra az érdekes összefüggésre, hogy hogyan függ össze az alvás minősége és az immunrendszer. A bélbetegségek mindig fáradtságot...

NAPOZTAK AZ EGYIPTOMBAN IS?

 

Ha a napozásról van szó manapság számos lehetőség közül lehet választani. A strandtörölközőktől a nyugágyakig rengeteg kényelmes és komfort módja van a napozásnak. De...