Oldalsáv blog

Kategóriák

További cikkek

„Szereted a kutyád? Így védd meg természetesen a nyári rovaroktól”

A rovarok elleni védelem fontos része kutyáink gondoskodásának. A rovarcsípések nemcsak kellemetlenséget, hanem fertőzéseket és allergiás reakciókat is okozhatnak. Az elérhető termékek között azonban jelentős...

2000 éves titkos recept, mely napjainkban is hat

Az ízületek nem kérdezik meg, melyik században élünk.
A derék, a térd, a nyak… tudnak fájni egy felhősebb vasárnapon, egy hirtelen hidegfront után, vagy csak...

Allergia: A szervezet félreértett riadója – Egy utazás az emberi testben

Allergia: A szervezet félreértett riadója – Egy utazás az emberi testben

Képzeld el, hogy egy nyugodt reggelen felébredsz. Nyújtózkodsz, kibámulsz az ablakon, és beszippantod a friss...

HAGYMA ÉS FOKHAGYMA - MIBEN REJLIK AZ ÉRTÉKÜK

Már az ókori Egyiptomban is tudták a hagyma és a fokhagyma pozitív hatásáról a szervezetre. Akkor tudták, azért fogyasztották, ma a tudósok bizonyították, ezért értékesek :-)

Bárhogyan is tekintünk rá, a hagyma és a fokhagyma az egyik legértékesebb zöldségeink közé tartozik. 

Nézzük meg közelebbről, miben rejlik az értékességük:

  • TERMÉSZETES ANTIBIOTIKUMOK - bár az illatuk nem a párizsi parfümök top listáján található, de minden rossz valamire jó. Az illatukat a kénvegyületek okozzák. Ezek közé tartozik pl a fokhagymában található allicin, melynek széleskörű baktériumölő hatása van. Vagyis mint egy széleskörű természetes antibiotikum. Továbbá csökkenti a vérnyomást, és a koleszterin szintet a vérben. A hőkezeléssel ezeket az előnyöket elveszítjük. A hagyma és a fokhagyma legjobb nyersen.
  • P VITAMINT TARTALMAZNAK - A P vitamin, valójában nem egy vitamin, de több értékes elem együttes megnevezése. Antioxidáns. Erősíti az érfalakat, támogatja a rugalmasságukat és az erek áteresztő képességüket. Így fontosak az alsó végtagok vérellátási panaszainál, hemorrhoid, duzzanatok  kezelésénél. Támogatja a c vitamin jobb felhasználását.
  • RÁKELLENES HATÁSA VAN - a kutatások alapján a hagyma és a fokhagyma kivonatoknak rákellenes hatása van. (www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17093154). Gátolják a rákossejtek keletkezését, a növekedését és a további terjedését a szervezetben. Az ajánlott napi bevitel a fokhagymánál 2-5 g, a hagymánál 50 g.
  • JAVÍTJÁK AZ EMÉSZTÉST - frukto oligoszacharid források. Ezek olyan szacharidok, melyek a belekben lévő "jó" baktériumoknak szolgálnak energia forrásnak. Mellette olyan közeget alakítanak ki, mely kedvezőtlen a "rossz" baktériumoknak. Az emésztés mellett a székrekedés ellen is hatnak.
  • CSONTRITKULÁS ELLEN HATNAK - a kutatási eredmények szerint (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19240657), a hagyma fogyasztása megelőzésként hat a csonttörés, csontritkulás ellen. Az 50 évnél idősebb nőknél a fogyasztása 20%-kal csökkentette a csípőtörés kockázatát. Ez a K vitamin hatásának vélik , mely támogatja a kalcium természetes kötését a csontokban.

 

Kapcsolódó termékek:

 

antibiotikum,emésztés,immunrendszer,koleszterin,magas vérnyomás,rák,szív

További cikkek

Kategóriák

További cikkek

„Szereted a kutyád? Így védd meg természetesen a nyári rovaroktól”

A rovarok elleni védelem fontos része kutyáink gondoskodásának. A rovarcsípések nemcsak kellemetlenséget, hanem fertőzéseket és allergiás reakciókat is okozhatnak. Az elérhető termékek között azonban jelentős...

2000 éves titkos recept, mely napjainkban is hat

Az ízületek nem kérdezik meg, melyik században élünk.
A derék, a térd, a nyak… tudnak fájni egy felhősebb vasárnapon, egy hirtelen hidegfront után, vagy csak...

Allergia: A szervezet félreértett riadója – Egy utazás az emberi testben

Allergia: A szervezet félreértett riadója – Egy utazás az emberi testben

Képzeld el, hogy egy nyugodt reggelen felébredsz. Nyújtózkodsz, kibámulsz az ablakon, és beszippantod a friss...