MEDVEHAGYMA PESZTÓ

Hozzávaló:

  • 0,5 kg friss medvehagyma levél
  • olívaolaj
  • provence-i fűszerkeverék
  • kesudió
  • citrom

 Munkafolyamat:

  1. a medvehagymát megmossuk alaposan és felaprítjuk
  2. turmix segítségével pépet készítünk belőle, s közben adagolunk hozzá olajat, sót, a citromlevét
  3. utána hozzákeverjük a ledarált kesudiót
  4. kis üvegekbe gyömöszöljük és ha szükséges, leöntjük még olívaolajjal
  5. hűtöben tároljuk

Lehet több változata. A kesudió helyett lehet mogyoró, dió,...a provencei- fűszer helyett lehet erős paprika, chilli, stb.

A varázs abban van, hogy minden összetvő natúr, hőkezelés nélkül van elkészítve. Így a legértékesebb.

 

olívaolaj gyömbérrel

OLÍVAOLAJ GYÖMBÉRREL

 

Írd le hozzászólásod