Amikor mesterségesen előállított vitamin tablettákat vásárolunk, gyakran nem tudjuk, s nem is gondolnánk miből készülnek.
A mesterségesen előállított C vitamin először is nem azonos a természetben előforduló C vitaminnal.
C vitamint a szervezetünk nem tud előállítani, ezért ezt a táplálékból kell nyerni. Azonban a túlzottan technologizált élelmiszeriparban, semmi sem az ami régen volt. Az alma, a répa, a paprika, a tojás nem annyi értékes elemet tartalmaz mint ahogyan régen a kertből, az udvarról, bár a táblázatokban ezeket az eredményeket emlegetik.
Ezért a vitaminok hiányát pótolni kell máshonnan, étrend-kiegészítőkből, reform vagy bio élelmiszerekből.
A mesterséges, szintetikus C vitamint génmódosított kukoricából készítik. Az ebből előállított keményítőből, ami több vegyi folyamaton keresztül acetonnal, sósavval reagálva adja végül az izolált L-aszkorbinsavat. A tablettás, a kapszulás mesterséges C vitamint.
A mesterséges C vitamin, nem különbözteti meg a "jó" vagy "rossz" baktériumokat a szervezet számára, ezért emésztési gondokhoz vezethet a fogyasztása.
Természetes C vitamint nyerhetünk:
- camu camu
- csipkebogyó
- fekete ribizli
- fekete áfonya
- vörös áfonya
- fekete berkenye
- stb
Kapcsolódó termékek:
- fekete áfonya rügyek
- fekete ribizli rügyek
- vörös áfonya rügyek
- camu-camu
- homoktövis tinktúra
- fekete berkenye tinktúra
- acai berry kapszula
- acai berry szirup
- goji berry kapszula