Amikor mesterségesen előállított vitamin tablettákat vásárolunk, gyakran nem tudjuk, s nem is gondolnánk miből készülnek.

A mesterségesen előállított C vitamin először is nem azonos a természetben előforduló C vitaminnal.

C vitamint a szervezetünk nem tud előállítani, ezért ezt a táplálékból kell nyerni.  Azonban a túlzottan technologizált élelmiszeriparban, semmi sem az ami régen volt. Az alma, a répa, a paprika, a tojás nem annyi értékes elemet tartalmaz mint ahogyan régen a kertből, az udvarról, bár a táblázatokban ezeket az eredményeket emlegetik.

Ezért a vitaminok hiányát pótolni kell máshonnan, étrend-kiegészítőkből, reform vagy bio élelmiszerekből.

 A mesterséges, szintetikus C vitamint génmódosított kukoricából készítik. Az ebből előállított keményítőből, ami több vegyi folyamaton keresztül acetonnal, sósavval reagálva adja végül az izolált L-aszkorbinsavat. A tablettás, a kapszulás mesterséges C vitamint. 

A mesterséges C vitamin, nem különbözteti meg a "jó" vagy "rossz" baktériumokat a szervezet számára, ezért emésztési gondokhoz vezethet a fogyasztása.

 Természetes C vitamint nyerhetünk:

  • camu camu
  • csipkebogyó
  • fekete ribizli
  • fekete áfonya
  • vörös áfonya
  • fekete berkenye
  • stb

Kapcsolódó termékek:

 

Írd le hozzászólásod