ÉRDEKES CIKKEK

Gyógynóvények, melyeket a nagymamáink használtak a vérnyomás szabályozásához

Gyógynóvények, melyeket a nagymamáink használtak a vérnyomás szabályozásához

Nov 08, 2020
ALACSONY VÉRNYOMÁSRA Igyazi édesgyökérGlycyrrhiza glabra RozmaringRosmarinus officinalis Fehér fagyöngyViscum album HomoktövisHippophae rhamnoides...
KORONAVÍRUS, BAKTÉRIUMOK ÉS GOMBÁK A SZÁJMASZKBAN

KORONAVÍRUS, BAKTÉRIUMOK ÉS GOMBÁK A SZÁJMASZKBAN

Oct 15, 2020
A szájmaszk viselése egy ideje már kötelező, és nagy segítséget jelent a...
BAJKÁLI CSUCSÓKA KIVONATA GÁTOLJA A SARS-CoV-2 PROTEÁZÁNAK REPLIKÁCIÓJÁT

BAJKÁLI CSUCSÓKA KIVONATA GÁTOLJA A SARS-CoV-2 PROTEÁZÁNAK REPLIKÁCIÓJÁT

Aug 29, 2020
"A Bajkáli csukóka (Scutellaria baicalensis) kivonat és a baicalein gátolja a SARS-CoV-2...
MI A KÜLÖNBSÉG A

MI A KÜLÖNBSÉG A "RESPIRÁTOR" - FFP2 ÉS SZÁJMASZK KÖZÖTT?

Aug 27, 2020
SZÁJMASZKA szájmaszk viselése az illedelem jele A szájmaszk nem a viselőjét védi,...
MIÉRT NEM TUDOK LEFOGYNI?

MIÉRT NEM TUDOK LEFOGYNI?

Aug 21, 2020
Sokan azt modják, hogy a túlsúly oka a cukor, mások szerint a...

ASTAXANTIN: CSODA, MELY LASSÍTJA AZ ÉVEKET

ASTAXANTIN: CSODA, MELY LASSÍTJA AZ ÉVEKET

Napjaink legerősebb anti-age hatású eleme az astaxantin. Valójában az astaxantin, hasonló anyag, mint a sárgarépában lévő karotin. Ez a répa színét adja, s gyakran mondták -  egyél répát, hogy jó legyen a szemed. Találkozunk vele a napozó termékekben is, ahol védi a bőrt az UV káros hatásával szemben. Az összehasonlításokból kiderült, hogy az anstaxantin a legerősebb antioxidáns, beleértve az E vitamint, s mellette több pozitív hatása is van a szervezetre.

Haematococcus pluvialis alga nagyobb mennyiségű astaxantint termel, ha a napsugaraknak van kitéve, hogy védje őt.

 

MILYEN HATÁSA VAN AZ ASTAXANTINNAK

Lassítja az öregedést
Amikor astaxantin kerül a szervezetbe, csökken a mitokondriális oxidáció. Ezzel csökken a szabadgyökök száma, melyek roncsolják a sejteket és gyorsítják a szövetek öregedését. Az E vitaminnal összehasonlítva 100x nagyobb a hatása.

Javítja az agy működését, a memóriát, a tanulóképességet
Az astaxantin javítja az agy működését, s a kognitív funkciókat. Az idegsejtek oxidatív károsodásának megelőzése a további pozitív hatása. 

Javítja a bőr állagát, ráncsímító
A bőr száradása, a ráncok, a májfoltok az öreg sejtek cseréjének a lassítását jelenti, az öregedés jeleinek kialakulását.. Az astaxantin az új sejtek keletkezését evvel ellentétben erősen támogatja. A bőr a szervezetünk legnagyobb szerve, fontos védő szerepe van. Ha nem megfelelően működik ez az egész szervezetre kihat. Nemcsak esztétikai szempontból fontos az egészséges bőr, hanem egészségügyi szempontból is.

Gyulladáscsökkentő
Astaxantin csillapítja a gyomor gyulladást. Az antioxidáns hatásával csökkenti a sejtek károsodását. Ha csökken a gyulladás mértéke a sejteknek idejük van javításhoz, a károsodott szövet fokozatosan kisebbedik, a gyulladással együtt. 

Véd a bőrrákkal szemben
A sejtközi kommunikációnak köszönhetően segítség lehet a bőrrák ellenes harcban. Nem mint gyógyszer, de mint anyag, mely hatásának következtében csökkenteni tudja a rákos sejtek számát és növelni ezzel a rákellenes kezelés hatását.
Hat mint természetes UV szűrő. Véd pl. a napsugarak által előidézett napégéstől. Az astaxantin gyulladáscsökkentő hatása összefügg pl. a melanin termeléssel. Csökkenti a napfény által károsodott bőr mértékét, s gyorsítja a bőr felépülését.

Ápolja a látást
Kimutatták, hogy segít azoknak, akiknek a munkájukból eredően gyorsabban fárad a szeme (pl. számítógép mellett, vezetésnél, stb.). A próba alatt az egyének 5 mg astaxantint fogyasztottak. Ennél a csoportnál javult a látás élessége és gyorsult a fáradt szem felépülése is. Másik próbánál, javult a távolra látás élessége a placebo csoporttal szemben.

Cukorbetegség
Kísérleteznek az astaxantinnal, ahol kihasználják az antioxidáns  hatását a vesesejtek károsodásának csökkentéséhez. Ez összefüggésben van a vércukor mennyiséggel. Ha pozitív eredményeket érnek el, akkor ez nagy lépést jelenthet a cukorbetegség kialakulásának megelőzésében.

 

A napi ideális mennyiség 4-8 mg között van, hogy pozitív hatása legyen a szervezetre. A maximális hatása elérése érdekében ajánlott mellette az OMEGA 3 használata

Az orvos véleménye:

Az astaxantin belsőleg való alkalmazása mellett, ajánlott a krém formájában való  használata is. Az összetevőkre való tekintettel, a jól megalkotott krém, lehetővé teszi az astaxantin eljutását a bőr alsó rétegeibe ahol regenerálni tudja a kollagén szövetet. Megmutatkozik, hogy az orvostudomány jövője, az egészség, az öregedési folyamat lassítása a természetes anyagokban rejlik, melyek sokáig alá voltak becsülve. Még a legkorszerűbb kozmetikai laboratóriumok sem tudnak tőle tökéletesebbet megalkotni.

(Mudr. Michael Kucera - mitokondriális betegségek szakorvosa)

 

 

 

 

ASTAXANTIN ARCKRÉM

ASTAXANTIN KÉZBALZSAM

ASTAXANTIN NAPOLAJ BIO 20 SPF

ASTAXANTIN NAPOLAJ BIO SPF 30

NAPOZÁS UTÁNI OLAJ SÁRGARÉPA OLAJJAL BIO

 

 

 


13 begjegyzés

 • exuqemee
  Amoxicillin Online Without Prescription[/url] Amoxicillin Without Prescription dth.spjy.termeszetegeszsege.hu.ljs.hp http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 • uhijowmoquw
  Amoxicillin[/url] Amoxicillin 500mg kya.cwgl.termeszetegeszsege.hu.ecv.is http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 • uyivebutuxo

  ] Amoxicillin 500 Mg bfq.imsp.termeszetegeszsege.hu.xpx.ml http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

 • ioyumahua
  Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin fzh.oxkd.termeszetegeszsege.hu.ued.ct http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
 • elifazeto
  500 Mg[/url] Buy Amoxicillin Online rzi.ghzc.termeszetegeszsege.hu.tqq.yc http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

Írjál üzenetet