ÉRDEKES CIKKEK

BAJKÁLI CSUKÓKA FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, IMMUNERŐSÍTŐ, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNY

BAJKÁLI CSUKÓKA FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, IMMUNERŐSÍTŐ, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNY

Sep 12, 2021
A hagyományos kínai orvoslásban  nélkülözhetetlen gyógynövény. A növényben található egyedülálló hatóanyagok számos gyógyszer...
MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

Jun 23, 2021
Sokan akik átestek a  COVID-19 betegségen hosszú ideig érzik a betegség hatását. Fáradtak,...
AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

May 29, 2021
ISMERJÜK MEG A KULLANCSOKAT, JOBBAN TUDUNK VÉDEKEZNI A kullancsok az emlősök, a madarak...
MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

May 27, 2021
Szilvamag olaj  A hidegen sajtolt olaj aranyszínű és kellemes aromájú. Gazdag olajsavban (60-80%), linolsavban (15-25%),...
MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

May 06, 2021
Két adag Pfizer / BioNTech vakcina legalább 95% -os védelmet nyújt a...

ALVÁS

ALVÁS

AZ EGÉSZSÉGES ALVÁS

 

Az egészséges alvás az egészséges élet egyik feltétele. Ha nem alszunk a szervezetünk bizonyos fontos folyamatokat nem tud elvégezni, s mi nem tudunk pihenni.

Milyen bevált módszereket használnak egyesek?
 

 

Gyógyszerek
Az eredmények alapján a gyógyszerek az alvást átlagban csak 25 perccel hosszabbítják meg. Gyorsabban tudnak "elkábítani" s hamarabb elalszunk, de a kábító hatásuknak köszönhetően, nem fogunk emlékezni arra, hányszor keltünk fel az alvás alatt. Vagyis az alvás minősége nem javult. Ezért, ha hosszabb ideig használjuk a gyógyszereket, ez negatív kihatással lehet az egészségünkre.
Egy kis rövid ital az alvás előtt
Jó ötlet, de nem sok haszonnal. Az alkohol segít elaludni, de befolyásolja az álom hosszát és minőségét. Az alvás első felében az alkohol mély álomba visz, mellette gátolja a REM fázist, az álmodást. Amikor az alkohol kipárolog, az álom  könnyűre változik, ez megszakításokkal, gyakoribb ébredéssel jár. Fáradtan kelünk fel.
Kialszom magam a hétvégén történet
Aki a hétvégén későbbet megy lefeküdni és tovább alszik, jetlag ( időzóna betegség) tüneteibe ütközik. A megszokott viselkedési forma megzavarása befolyásolja a testünk természetes hőmérséklet ingadozását, ami eltávolítja az álom természetes fellépését. Az eredmény az, hogy vasárnap nem tudunk elaludni és hétfőn fáradtan kelünk fel.
Bizonyos ételeket okolunk az álmaink miatt
Az egyes ételeknek tulajdonítjuk az ijesztő álmok eredetét. Valójában csak az ételhez fűződő emocionális gondolatok tehetnek ezért. Annak aki egészségesen táplálkozik, hosszabb időközökben, kellemesebb álmai vannak.
A dohányzás
A dohányzás, a passzív dohányzás is stresszt és depressziós álmokat hívhat elő.
Bárányszámolás módszer
Jót tesz a mateknak, de az alvásnak nem biztos. Ezt próbálták bizonyítani vagy cáfolni, azzal a kísérlettel, ahol 3 csoportra osztották az alanyokat. Az első csoportban ment a bárányszámolás, a másodikban valami nagyon kellemeset kellett elképzelni az alvás előtt, a harmadik választhatott amit akart.
Az eredmény?
A "boldog" csoportba, akik valami kellemesre gondoltak, 20 perccel hamarabb aludtak el, a bárányszámolók 40 perccel későbbet a megszokottnál.
A gyógynövények a szervezetet harmonizálják, oldják a feszültséget, elősegítik a természetes és egészséges alvást. Nem hívnak elő gyógyszerfüggőséget. 

 

 

 

 

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  CITROMFŰ

   

   

   

   

   BAJKÁLI CSUKÓKA


  Írjál üzenetet