ÉRDEKES CIKKEK

Gyógynóvények, melyeket a nagymamáink használtak a vérnyomás szabályozásához

Gyógynóvények, melyeket a nagymamáink használtak a vérnyomás szabályozásához

Nov 08, 2020
ALACSONY VÉRNYOMÁSRA Igyazi édesgyökérGlycyrrhiza glabra RozmaringRosmarinus officinalis Fehér fagyöngyViscum album HomoktövisHippophae rhamnoides...
KORONAVÍRUS, BAKTÉRIUMOK ÉS GOMBÁK A SZÁJMASZKBAN

KORONAVÍRUS, BAKTÉRIUMOK ÉS GOMBÁK A SZÁJMASZKBAN

Oct 15, 2020
A szájmaszk viselése egy ideje már kötelező, és nagy segítséget jelent a...
BAJKÁLI CSUCSÓKA KIVONATA GÁTOLJA A SARS-CoV-2 PROTEÁZÁNAK REPLIKÁCIÓJÁT

BAJKÁLI CSUCSÓKA KIVONATA GÁTOLJA A SARS-CoV-2 PROTEÁZÁNAK REPLIKÁCIÓJÁT

Aug 29, 2020
"A Bajkáli csukóka (Scutellaria baicalensis) kivonat és a baicalein gátolja a SARS-CoV-2...
MI A KÜLÖNBSÉG A

MI A KÜLÖNBSÉG A "RESPIRÁTOR" - FFP2 ÉS SZÁJMASZK KÖZÖTT?

Aug 27, 2020
SZÁJMASZKA szájmaszk viselése az illedelem jele A szájmaszk nem a viselőjét védi,...
MIÉRT NEM TUDOK LEFOGYNI?

MIÉRT NEM TUDOK LEFOGYNI?

Aug 21, 2020
Sokan azt modják, hogy a túlsúly oka a cukor, mások szerint a...

ALVÁS

ALVÁS

AZ EGÉSZSÉGES ALVÁS

 

Az egészséges alvás az egészséges élet egyik feltétele. Ha nem alszunk a szervezetünk bizonyos fontos folyamatokat nem tud elvégezni, s mi nem tudunk pihenni.

Milyen bevált módszereket használnak egyesek?
 

 

Gyógyszerek
Az eredmények alapján a gyógyszerek az alvást átlagban csak 25 perccel hosszabbítják meg. Gyorsabban tudnak "elkábítani" s hamarabb elalszunk, de a kábító hatásuknak köszönhetően, nem fogunk emlékezni arra, hányszor keltünk fel az alvás alatt. Vagyis az alvás minősége nem javult. Ezért, ha hosszabb ideig használjuk a gyógyszereket, ez negatív kihatással lehet az egészségünkre.
Egy kis rövid ital az alvás előtt
Jó ötlet, de nem sok haszonnal. Az alkohol segít elaludni, de befolyásolja az álom hosszát és minőségét. Az alvás első felében az alkohol mély álomba visz, mellette gátolja a REM fázist, az álmodást. Amikor az alkohol kipárolog, az álom  könnyűre változik, ez megszakításokkal, gyakoribb ébredéssel jár. Fáradtan kelünk fel.
Kialszom magam a hétvégén történet
Aki a hétvégén későbbet megy lefeküdni és tovább alszik, jetlag ( időzóna betegség) tüneteibe ütközik. A megszokott viselkedési forma megzavarása befolyásolja a testünk természetes hőmérséklet ingadozását, ami eltávolítja az álom természetes fellépését. Az eredmény az, hogy vasárnap nem tudunk elaludni és hétfőn fáradtan kelünk fel.
Bizonyos ételeket okolunk az álmaink miatt
Az egyes ételeknek tulajdonítjuk az ijesztő álmok eredetét. Valójában csak az ételhez fűződő emocionális gondolatok tehetnek ezért. Annak aki egészségesen táplálkozik, hosszabb időközökben, kellemesebb álmai vannak.
A dohányzás
A dohányzás, a passzív dohányzás is stresszt és depressziós álmokat hívhat elő.
Bárányszámolás módszer
Jót tesz a mateknak, de az alvásnak nem biztos. Ezt próbálták bizonyítani vagy cáfolni, azzal a kísérlettel, ahol 3 csoportra osztották az alanyokat. Az első csoportban ment a bárányszámolás, a másodikban valami nagyon kellemeset kellett elképzelni az alvás előtt, a harmadik választhatott amit akart.
Az eredmény?
A "boldog" csoportba, akik valami kellemesre gondoltak, 20 perccel hamarabb aludtak el, a bárányszámolók 40 perccel későbbet a megszokottnál.
A gyógynövények a szervezetet harmonizálják, oldják a feszültséget, elősegítik a természetes és egészséges alvást. Nem hívnak elő gyógyszerfüggőséget. 

 

 

 

 

 

 

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  CITROMFŰ

   

   

   

   

   BAJKÁLI CSUKÓKA


  Írjál üzenetet