ÉRDEKES CIKKEK

BAJKÁLI CSUKÓKA FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, IMMUNERŐSÍTŐ, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNY

BAJKÁLI CSUKÓKA FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, IMMUNERŐSÍTŐ, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNY

Sep 12, 2021
A hagyományos kínai orvoslásban  nélkülözhetetlen gyógynövény. A növényben található egyedülálló hatóanyagok számos gyógyszer...
MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

Jun 23, 2021
Sokan akik átestek a  COVID-19 betegségen hosszú ideig érzik a betegség hatását. Fáradtak,...
AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

May 29, 2021
ISMERJÜK MEG A KULLANCSOKAT, JOBBAN TUDUNK VÉDEKEZNI A kullancsok az emlősök, a madarak...
MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

May 27, 2021
Szilvamag olaj  A hidegen sajtolt olaj aranyszínű és kellemes aromájú. Gazdag olajsavban (60-80%), linolsavban (15-25%),...
MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

May 06, 2021
Két adag Pfizer / BioNTech vakcina legalább 95% -os védelmet nyújt a...

A KORONAVÍRUS ÉS AZ INFLUENZA VESZÉLYEI

A KORONAVÍRUS ÉS AZ INFLUENZA VESZÉLYEI

A szezonális influenza senkit nem lep meg, mégis több százan halnak bele évente Magyarországon is. Már megszoktukmár. Sőt gyakran banalizáljuk is. Nem kezeljük az állapotot megfelelően.

Az influenza ellen létezik már oltás s emberről-emberre terjed. De vannak vírusok, melyek mutálnak és állatról-emberre terjednek. Szokatlanok. Nem vagyunk megfelelően felkészülve rájuk.

MI A 2019-nCoV KORONAVÍRUS?

A vírusok, nem tudnak gazdaszervezet nélkül szaporodni. A vírusoknak receptoraik vannak, melyek úgy alakultak ki, hogy a gazdaszervezet számukra alkalmas helyén  meg tudjanak "kapaszkodni". Ezek a receptorok a korona vírus esetében, mint egy  korona úgy néznek ki, s innen kapta az elnevezését. A beágyazás után a vírus bejut a sejtbe, s ezt elpusztítja. Minél több vírus, annál nagyobb kár. Mivel a vírusok ellen nincs ellenszer, csak a megfelelően erős immunrendszer jelenti a megoldást.

 

 

 

HOGYAN TERJED A KORONAVÍRUS?

A koronavírus terjedése emberről-emberre történik, amikor a fertőzött és az addig meg nem fertőzött egyén bizonyos ideig közelségben maradnak, hogy a vírusnak módja legyen a fertőzésre, beszéddel, tüsszentéssel, kézfogással, stb. A vírus cseppfolyós formában terjed, ezért leggyakrabban a légzőutakat fertőzi meg.

TONASOL EXTRA

TONASOL EXTRA

EURÓPÁBAN MILYEN VESZÉLYNEK VAGYUNK KITÉVE?

A fertőzés terjedése a kontinensen feltételezett, és középes veszélnyek van jelenleg besorolva.

 

HOGYAN LEHET VÉDEKEZNI?

hasolnóan kell eljárni, mint máskor az influenza idejében:

 1. mellőzni azokat a helyeket, ahol tudjuk, hogy fertőzött egyének tartózkodnak
 2. betartani az alapvető higéniai szabályokat, a kezünket gyakran és szappan mossuk meg mindig, ha idegen helyen vagyunk : bevásárló központ, orvosi rendelők, közlekedés, stb...mindig. Ne feledjük, hogy a vírus a sík, fényes  tárgyakon több óraig, napokig megmarad és fertőző.
 3. elővigyázatosságból ne tartózkodjunk olyan helyeken, ahol  több személy tartózkodik
 4. azoknál akiknél már valamilyen  felsőlégúti fertőzésük kialakult, feltétel nélkül gátolják a fertőzés tovább terjedésést: tüsszentést, köhögést zsebkendőbe vagy könyökhajlatba végezzék, ne a kezükkel az arcuk előtt!
 5. kezünkkel ne érintkezzünk az arcunkhoz, szemünkhöz
 6. ne feledjük, hogy ha megfogjuk a bevásárlókocsit, utána kezünkbe vesszük a telefont vagy más hasonló tártgyat, erről tovább terjedhet a fertőzés
 7. ha nincsen módunk megmosni a kezünket, akkor segít a fertőtlenítő gélt magas alkohol vagy fertőtlenítő hatással
 8. ne dohányozzunk
 9. kíméljük magunkat, ne terheljük túl sem fizikailag, sem lelkileg
 10. kerüljük a stresszt

 

NE FELEDJÜK

A koronavírus pandémia veszélye aktuális. De a "közönséges" influenza is ugyanolyan veszélyes. A különbség a kettő között, hogy az egyiktől már nem félünk, de van, a másikat pedig nem ismerjük megfelelően. Az ember midig az ismeretlentől fél a legjobban.

 

 

HOGYAN ELLENE?

Megfelelő vakcína, oltás a koronavírus ellen nincs a jelen pillanatban. A közönséges influenza elleni oltás is kb. 15 év munkáját jelenti. Ezért használjuk azt, amit eddig tudunk:

 • legjobb védekezés a megelőzés
 • erősítsük az immunrendszerünket - erősebb immunrendszer gyorsabb felépülést jelent. Az egészséges és erős immunrendszer nem engedi, hogy a fertőzés kialakuljon vagy csak mérsékelten. Ehhez serkenteni kell azoknak a fehérvérsejteknek a termelését, melyek a vírusokat pusztítják. Továbbá, azt, hogy utána el legyenk megfelelően távolítva a szervezetünkből. Ha ez rohamosan történik, akkor  a nyirokcsomók megnövekednek.

 

 

 

 

 


Írjál üzenetet