ÉRDEKES CIKKEK

A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS A KILOGRAMMOK HOGYAN FÜGGNEK ÖSSZE

A MAGAS VÉRNYOMÁS ÉS A KILOGRAMMOK HOGYAN FÜGGNEK ÖSSZE

Oct 28, 2019
Hogyan lehet felismerin a magas vérnyomást? Magas a vérnyomás a túlsúly miatt...
SOHA NEM DOHÁNYZOTT MÉGIS TÜDŐRÁKOT KAPOTT

SOHA NEM DOHÁNYZOTT MÉGIS TÜDŐRÁKOT KAPOTT

Oct 23, 2019
Úgy hangzik, mint a dohányzók gyakori kibeszélése, mikor a dohányzás veszélyeiről van...
A BŐRÁPOLÁS A GOMBÁS FERTŐZÉSEK KEZELÉSÉNÉL, MEGELŐZÉSÉNÉL

A BŐRÁPOLÁS A GOMBÁS FERTŐZÉSEK KEZELÉSÉNÉL, MEGELŐZÉSÉNÉL

Oct 22, 2019
A gombás fertőzések jelei a bőrön bevörösödéssel jelennek meg, s kellemetlenül viszketnek. ...
A SZERVEZET ELLENÁLLÓKÉPESSÉG NÖVELÉSE NEMCSAK ŐSSZEL

A SZERVEZET ELLENÁLLÓKÉPESSÉG NÖVELÉSE NEMCSAK ŐSSZEL

Oct 19, 2019
SZIBÉRIAI GINZENGEleutherococcus senticosus Az adaptogének közé tartozik. Az adaptogének olyan elemek, melyek...
PIGMENSFOLTOK A BŐRÖN - MIT ÉS HOGYAN ELLENÜK

PIGMENSFOLTOK A BŐRÖN - MIT ÉS HOGYAN ELLENÜK

Oct 12, 2019
Akinek sötét bőre van, mint az Afrika, Ázsia vagy Amerika lakosságának az...

A GOMBÁS FERTŐZÉS HOGYAN VÁLOGATJA ÁLDOZATAIT ? ENGEM IS ÉRINT?

A GOMBÁS FERTŐZÉS HOGYAN VÁLOGATJA ÁLDOZATAIT ? ENGEM IS ÉRINT?

Érdekesen a 20. század végétől növekedik a gombás fertőzések száma. Miért van ez? Antibiotikumok használata, a bonyolult sebészeti beavatkozások, a rák ellenes kezelés fejlődése. A gombás fertőzések legveszélyesebb formája leginkább a túlzottan megterhelt immunrendszert támadják meg. 

Mi az okozója


A tényleges okozók növényi eredetű paraziták. Nagyon kis része veszélyes az emberi szervezet számára. Spórákkal szaporodnak, melyek kitűnően tűrik a külső körülményeket, s érintkezéssel terjednek emberről-emberre. A gombák alapjában nem képeznek nagy veszélyt, a baj akkor kezdődik, amikor legyengült immunrendszert támadnak meg ( sebzett bőr, fertőző betegség, stb.) s elszaporodnak.


A gombák és az immunrendszer között szoros kapcsolat létezik. Ezt több tanulmány eredménye is mutatja. Az erős immunrendszerrel rendelkezők kevésbé hajlamosak a gombás fertőzésre. A gombák leginkább a cukorbetegségnél, a glükóz tolerancia rendellenességnél, a daganatos megbetegedéseknél, a kortikoszteroid és a citosztatikumokkal kezelt egyéneknél jelennek meg. Az erjesztőgombák pedig az antibiotikumokkal kezelt egyéneknél.

 

Szisztémás gombás fertőzés és a dermatomikózis

 


A szisztémás gombás fertőzésnél a gombák a testünk különféle szerveit  támadják meg, beleértve a belsőszerveket is. A dermatomikózis nagyobb mértékben fordul elő, s nemcsak az immunrendszerrel függ össze.   

Felosztásuk:

 • keratomikózis - a bőr felső rétegét támadja csak meg
 • dermatomikózis - megtámadja a bőrt, a nyálkahártyát, a körmöt, a hajat
 • mély mikózis - a bőr alá is hatnak, megtámadják a belsőszerveket. 

 

A szisztémás és az eseti fertőzések mellett még az allergiás panaszokkal bajlódó egyének is szembesülnek a gombák hatásával a szervezetükre. Komoly megbetegedések közé tartozik pl. bronchopulmonális aspergillózis, mely a légutakat veszélyezteti a cisztás fibrózisnál.Mivel a legyengült immunrendszert könnyebben fertőzik meg a gombák, így egyszerűbb a kezdeti diagnózis meghatározása. Pl. a hosszútávú antibiotikumos kezelésnél feltételezhető a Candida Albicans fertőzése ( kandidózis). Neutropénia kandidózist vagy aspergillózist vonzhat magával. Sejtes immunitás megbomlása kriptokokkózis, asperillózis, kokcidioidomikózis vagy hisztoplazmózis előfordulását eredményezheti.

 

Hogyan segítenek hozzá az antibiotikumok a gombás fertőzéshez?

 

Kezdődik az őszi időszak. A meleg, a fényes napos napokat kiváltják a szeles, esős, borús időszakok.

Az is az élethez tartozik, ez is kell. A szervezetünk, míg egészséges, vagyis míg minden vegyi folyamat normálisan működik, meg tud bírkózni ezekkel a változásokkal.

De ha valamilyen ok miatt ez felborul, s az orvos az antibiotikumhoz nyúl. Minden oka megvan, hogy ezt tegye. Azonban, maga az antibiotikum, olyan mint az atombomba. Mindent tarol, a jót a rosszat, mindent.

Az antibiotikumok a baktériumok ellen vannak indikálva. A szervezetünkben kb. 1,2 kg baktérium van, mennyiségre ez kb. 10 000 000 000 000. Kimondani is nehéz. S ebből csak 5% az, amely káros a szervezet számára, ez 0,06 kg, elenyésző mennyiség. Az antibiotikumos célzás inkább tarol, mint pontosan céloz. Felborul az egyensúly. Beköltöznek a gombák. Megjelennek a gombás fertőzések.

Ebből azt lehet lekötvetkeztetni, hogy mindig jobb az immunrendszert erősíteni, mint csak bízni az antibiotikumokban. Bár nem kizárt, hogy az ilyen esetben is megfázhatunk, influenzát vagy valami vírusos megbetegedést kaphatunk el, de a lefolyása nem lesz olyan nehéz, s főleg gyorsabb lesz lemenete, gyorsabb a felépülés, s nem kell hozzá antibiotikumos kezelés.

 

Immunrendszer erősítése

 Hogy mit tegyünk, hogy ellenállóbbak legyünk, hogy az immunrendszerünk megfelelő legyen, ez notorikusan ismert. S mindenki fejből fújja, de érdemes rajta elgondolkodni.

 • az immunrendszerünk alapvetően az emésztésünk működésétől függ, vagyis attól mit eszünk
 • hozzá tartozik a megfelelő fizikai aktivitás
 • a stressztől, pedig jobb megszabadulni, csak egy életünk van

 

De hogyan tartsuk ezt be, ha munkába járunk, ha nincs mindenre időnk, ha a munkában idegekkel átéljük a kötelező ottlétet, vagy fordítva, ha hazamegyünk s ott vár ránk a következő csata?

 

Elsősorban, ne tegyünk nagy változásokat, azok soha nem válnak be hosszú távon. A nyerő az egyszerű megoldás, pl. minden héten tegyünk egy apró lépést, amit tudunk, hogy betartunk s örömet fog szerezni nekünk.

Aztán a legfontosabb, ha sikerül ezt betartani, dícsérjük meg magunkat legalább háromszor, hiszen senki sem teszi ezt olyan őszintén, mint saját magunk :-)

Az öröm, a jó érzés, gyógyító hatású. Olyan kémiai folyamatokat indít be, melyek ezt befolyásolják.

 

 

Érdekesség

 • a baktériumok befolyásolják a kedvünket, a lelki világunkat. Bizonyos baktériumok hozzásegítenek a szerotonin termeléshez. Ha nincsenek  baktériumok, nincs annyi szerotoni, búsak vagyunk.

 

Összegzés:

 1. a gombás fertőzések nemcsak a bőrt, a körmöket támadják, hanem a bőr alá jutnak, a belső szerveinket is megtámadhatják 
 2. a gombás fertőzések összefüggnek a baktériumokkal, a baktériumos fertőzésekkel
 3. az anibiotikumos kezelés, egyik lehetséges oka a gombás fertőzések kialakulásának
 4. az immunrendszer erősítése alapvető fontosságú a gomás fertőzések, a bakteriális fertőzések megelőzéséhez
 5. a gombás fertőzések, a körömgomba, a lábgomba vagy szervezeti gombás fertőzés kezelésénél a szervezetet, az immunrendszert erősíteni szükséges az eredményes kezelés végett

 

 

IMMUNERŐSÍTŐ GYÓGYNÖVÉNYEK - ezekkel pótolni lehet azt, ami  nem található meg az étkezésünkben vagy nincs benne megfelelő mennyiségben, hogy az egyensúlyi állapot helyre álljon

 

IMMUNITÁS

IMMUNITÁS KAPSZULÁK

 HOMOKTÖVIS OLAJ 100% KAPSZULÁK 60 DB


HOMOKTÖVIS OLAJ 100% KAPSZULÁK 60 DB

LECITIN

LECITIN

VILCACORA KAPSZULA

VILCACORA - MACSKAKAROM

FOKHAGYMA KAPSZULA

FOKHAGYMA KAPSZULA

dió kapszula

DIÓ KAPSZULA

BÉTA GLÜKÁN

BÉTA GLÜKÁN IMMUNERŐSÍTŐ

ALOE VERA KAPSZULA

ALOE VERA 

cordyceps

CORDYCEPS

BÍBOR KASVIRÁG KAPSZULA

ZÖLD ÁRPA KIVONAT

ZÖLD ÁRPA

ONKOREGEN ASTAXANTINNAL - KUTYÁKNAK

ONKOREGEN ASTAXANTINNAL - KUTYÁKNAK


Írjál üzenetet