ÉRDEKES CIKKEK

BAJKÁLI CSUKÓKA FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, IMMUNERŐSÍTŐ, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNY

BAJKÁLI CSUKÓKA FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, IMMUNERŐSÍTŐ, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNY

Sep 12, 2021
A hagyományos kínai orvoslásban  nélkülözhetetlen gyógynövény. A növényben található egyedülálló hatóanyagok számos gyógyszer...
MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

Jun 23, 2021
Sokan akik átestek a  COVID-19 betegségen hosszú ideig érzik a betegség hatását. Fáradtak,...
AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

May 29, 2021
ISMERJÜK MEG A KULLANCSOKAT, JOBBAN TUDUNK VÉDEKEZNI A kullancsok az emlősök, a madarak...
MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

May 27, 2021
Szilvamag olaj  A hidegen sajtolt olaj aranyszínű és kellemes aromájú. Gazdag olajsavban (60-80%), linolsavban (15-25%),...
MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

May 06, 2021
Két adag Pfizer / BioNTech vakcina legalább 95% -os védelmet nyújt a...

A GOMBÁS FERTŐZÉS HOGYAN VÁLOGATJA ÁLDOZATAIT ? ENGEM IS ÉRINT?

A GOMBÁS FERTŐZÉS HOGYAN VÁLOGATJA ÁLDOZATAIT ? ENGEM IS ÉRINT?

Érdekesen a 20. század végétől növekedik a gombás fertőzések száma. Miért van ez? Antibiotikumok használata, a bonyolult sebészeti beavatkozások, a rák ellenes kezelés fejlődése. A gombás fertőzések legveszélyesebb formája leginkább a túlzottan megterhelt immunrendszert támadják meg. 

Mi az okozója


A tényleges okozók növényi eredetű paraziták. Nagyon kis része veszélyes az emberi szervezet számára. Spórákkal szaporodnak, melyek kitűnően tűrik a külső körülményeket, s érintkezéssel terjednek emberről-emberre. A gombák alapjában nem képeznek nagy veszélyt, a baj akkor kezdődik, amikor legyengült immunrendszert támadnak meg ( sebzett bőr, fertőző betegség, stb.) s elszaporodnak.


A gombák és az immunrendszer között szoros kapcsolat létezik. Ezt több tanulmány eredménye is mutatja. Az erős immunrendszerrel rendelkezők kevésbé hajlamosak a gombás fertőzésre. A gombák leginkább a cukorbetegségnél, a glükóz tolerancia rendellenességnél, a daganatos megbetegedéseknél, a kortikoszteroid és a citosztatikumokkal kezelt egyéneknél jelennek meg. Az erjesztőgombák pedig az antibiotikumokkal kezelt egyéneknél.

 

Szisztémás gombás fertőzés és a dermatomikózis

 


A szisztémás gombás fertőzésnél a gombák a testünk különféle szerveit  támadják meg, beleértve a belsőszerveket is. A dermatomikózis nagyobb mértékben fordul elő, s nemcsak az immunrendszerrel függ össze.   

Felosztásuk:

 • keratomikózis - a bőr felső rétegét támadja csak meg
 • dermatomikózis - megtámadja a bőrt, a nyálkahártyát, a körmöt, a hajat
 • mély mikózis - a bőr alá is hatnak, megtámadják a belsőszerveket. 

 

A szisztémás és az eseti fertőzések mellett még az allergiás panaszokkal bajlódó egyének is szembesülnek a gombák hatásával a szervezetükre. Komoly megbetegedések közé tartozik pl. bronchopulmonális aspergillózis, mely a légutakat veszélyezteti a cisztás fibrózisnál.Mivel a legyengült immunrendszert könnyebben fertőzik meg a gombák, így egyszerűbb a kezdeti diagnózis meghatározása. Pl. a hosszútávú antibiotikumos kezelésnél feltételezhető a Candida Albicans fertőzése ( kandidózis). Neutropénia kandidózist vagy aspergillózist vonzhat magával. Sejtes immunitás megbomlása kriptokokkózis, asperillózis, kokcidioidomikózis vagy hisztoplazmózis előfordulását eredményezheti.

 

Hogyan segítenek hozzá az antibiotikumok a gombás fertőzéshez?

 

Kezdődik az őszi időszak. A meleg, a fényes napos napokat kiváltják a szeles, esős, borús időszakok.

Az is az élethez tartozik, ez is kell. A szervezetünk, míg egészséges, vagyis míg minden vegyi folyamat normálisan működik, meg tud bírkózni ezekkel a változásokkal.

De ha valamilyen ok miatt ez felborul, s az orvos az antibiotikumhoz nyúl. Minden oka megvan, hogy ezt tegye. Azonban, maga az antibiotikum, olyan mint az atombomba. Mindent tarol, a jót a rosszat, mindent.

Az antibiotikumok a baktériumok ellen vannak indikálva. A szervezetünkben kb. 1,2 kg baktérium van, mennyiségre ez kb. 10 000 000 000 000. Kimondani is nehéz. S ebből csak 5% az, amely káros a szervezet számára, ez 0,06 kg, elenyésző mennyiség. Az antibiotikumos célzás inkább tarol, mint pontosan céloz. Felborul az egyensúly. Beköltöznek a gombák. Megjelennek a gombás fertőzések.

Ebből azt lehet lekötvetkeztetni, hogy mindig jobb az immunrendszert erősíteni, mint csak bízni az antibiotikumokban. Bár nem kizárt, hogy az ilyen esetben is megfázhatunk, influenzát vagy valami vírusos megbetegedést kaphatunk el, de a lefolyása nem lesz olyan nehéz, s főleg gyorsabb lesz lemenete, gyorsabb a felépülés, s nem kell hozzá antibiotikumos kezelés.

 

Immunrendszer erősítése

 Hogy mit tegyünk, hogy ellenállóbbak legyünk, hogy az immunrendszerünk megfelelő legyen, ez notorikusan ismert. S mindenki fejből fújja, de érdemes rajta elgondolkodni.

 • az immunrendszerünk alapvetően az emésztésünk működésétől függ, vagyis attól mit eszünk
 • hozzá tartozik a megfelelő fizikai aktivitás
 • a stressztől, pedig jobb megszabadulni, csak egy életünk van

 

De hogyan tartsuk ezt be, ha munkába járunk, ha nincs mindenre időnk, ha a munkában idegekkel átéljük a kötelező ottlétet, vagy fordítva, ha hazamegyünk s ott vár ránk a következő csata?

 

Elsősorban, ne tegyünk nagy változásokat, azok soha nem válnak be hosszú távon. A nyerő az egyszerű megoldás, pl. minden héten tegyünk egy apró lépést, amit tudunk, hogy betartunk s örömet fog szerezni nekünk.

Aztán a legfontosabb, ha sikerül ezt betartani, dícsérjük meg magunkat legalább háromszor, hiszen senki sem teszi ezt olyan őszintén, mint saját magunk :-)

Az öröm, a jó érzés, gyógyító hatású. Olyan kémiai folyamatokat indít be, melyek ezt befolyásolják.

 

 

Érdekesség

 • a baktériumok befolyásolják a kedvünket, a lelki világunkat. Bizonyos baktériumok hozzásegítenek a szerotonin termeléshez. Ha nincsenek  baktériumok, nincs annyi szerotoni, búsak vagyunk.

 

Összegzés:

 1. a gombás fertőzések nemcsak a bőrt, a körmöket támadják, hanem a bőr alá jutnak, a belső szerveinket is megtámadhatják 
 2. a gombás fertőzések összefüggnek a baktériumokkal, a baktériumos fertőzésekkel
 3. az anibiotikumos kezelés, egyik lehetséges oka a gombás fertőzések kialakulásának
 4. az immunrendszer erősítése alapvető fontosságú a gomás fertőzések, a bakteriális fertőzések megelőzéséhez
 5. a gombás fertőzések, a körömgomba, a lábgomba vagy szervezeti gombás fertőzés kezelésénél a szervezetet, az immunrendszert erősíteni szükséges az eredményes kezelés végett

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Írjál üzenetet