ÉRDEKES CIKKEK

MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

MILYEN VITAMINOK SEGÍTENEK A COVID UTÁN VAGY A POST-COVID SZINDRÓMÁNÁL?

Jun 23, 2021
Sokan akik átestek a  COVID-19 betegségen hosszú ideig érzik a betegség hatását. Fáradtak,...
AMIT  A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

AMIT A KULLANCSOKRÓL TUDNI KEL

May 29, 2021
ISMERJÜK MEG A KULLANCSOKAT, JOBBAN TUDUNK VÉDEKEZNI A kullancsok az emlősök, a madarak...
MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

MIRŐL SZÓL A SZILVAMAG OLAJ?

May 27, 2021
Szilvamag olaj  A hidegen sajtolt olaj aranyszínű és kellemes aromájú. Gazdag olajsavban (60-80%), linolsavban (15-25%),...
MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

May 06, 2021
Két adag Pfizer / BioNTech vakcina legalább 95% -os védelmet nyújt a...
MIÉRT OLYAN VESZÉLYES A BRAZIL MUTÁCIÓ?

MIÉRT OLYAN VESZÉLYES A BRAZIL MUTÁCIÓ?

Apr 13, 2021
A  SARS-CoV-2 koronavírus  a brazil mutációnál könnyebben kötődik a sejtekhez. Így könnyebb...

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB NASSOLÁS TITKA

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB  NASSOLÁS TITKA

MIT KELL TUDNI A CSOKOLÁDÉRÓL, A KAKAÓRÓL?

A kakaótartalmú termékek milyen pozitív hatással vannak az egészségünkre?
A kakaó fő hatóanyaga antioxidáns a flavan-3-ol, a flavanol, melynek a következő pozitív hatása van a szervezetünkre a mennyiségtől függően:

  • a kardiovaszkuláris panaszoknál . 200-900 mg flavanol /nap
  • a vércukor / inzulin rezsiztencia 200-600 mg flavanol / nap
  • a memória: 500-900 mg flavanol / nap
  • a bőr rugalmasságára / ráncok ellen 320 mg naponta

SHEA VAJ CHOCCOLATE

SHEA VAJ CHOCCOLATE BALZSAM

 

A csokoládé megengedett dopping a memóriánk számára

Egy kísérleten 37 személy, 50-69 év közötti önkéntes vett részt. Az első csoportban 19 önkéntes naponta 900 mg magas flavanol tartalmú kakaóitalt ivott 2x naponta. A többiek csak 10 mg tartalmú italt fogyasztottak. Kimutatták, hogy 20 %-kal növekedett az agy vérellátása a limbikus rendszerben az első csoportnál. A limbikus rendszerben van az érzelmek, a viselkedés, a hosszútávú memória központja.

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL


Az agyban lefolyó reakciók sebessége, kb. minden 10 évvel 220 ms lassul. Az önkénteseknek, akik 3 hónapig flavanol tartalmú italt fogyasztottak, 660 ms-mal gyorsabb agy reakciói voltak. Vagyis átvitt értelemben azt lehet mondani, hogy évtizedekkel fiatalodtak.

Sajnos a csokoládéval magával nem tudunk megfiatalodni :-(

A csokoládétermékek flavanol tartalma nagyon változó, s nem is attól függ, hogy tejcsokoládéról vagy étcsokoládéról van szó. Legnagyobb mértékben ezt a kakaóbab feldolgozása befolyásolja, vagyis a fermentáció, a szárítás és a pörkölés.

Hogy a csokoládé a memóriánkra jelentősen hasson, életveszélyeztető mennyiséget kellene fogyasztanunk.

De néha a gondolat is segít. Ne mondjunk le ezért a csokoládé jó hatásáról, azonban használjuk mértékkel a cukorra való tekintettel, hogy megtartsa kivételességét.

 

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL


2 begjegyzés

  • Faicsceat

    buy cialis cheap

  • Faicsceat

    http://vsviagrav.com/ – viagra


Írjál üzenetet