Oldalsáv blog

Category

Recent Posts

HASON VAGY A KARON. MIT ÁRUL EL AZ EGÉSZSÉGÜNKRŐL A ZSIRPÁRNÁK ELHELYEZKEDÉSE ÉS MIT LEHET TENNI

A zsírsejtek a szervezet szerves részei. És az a hely, ahol a legnagyobb mértékben lerakódnak, sokat elárul az egészségünkről. Nézzünk meg, mely részekre érdemes a leginkább...

HOGYAN FÜGG ÖSSZE AZ ÁLMATLANSÁG ÉS AZ IMMUNRENDSZER?

Egy új kutatás rámutatott arra az érdekes összefüggésre, hogy hogyan függ össze az alvás minősége és az immunrendszer. A bélbetegségek mindig fáradtságot...

NAPOZTAK AZ EGYIPTOMBAN IS?

 

Ha a napozásról van szó manapság számos lehetőség közül lehet választani. A strandtörölközőktől a nyugágyakig rengeteg kényelmes és komfort módja van a napozásnak. De...

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB NASSOLÁS TITKA

MIT KELL TUDNI A CSOKOLÁDÉRÓL, A KAKAÓRÓL?

A kakaótartalmú termékek milyen pozitív hatással vannak az egészségünkre?
A kakaó fő hatóanyaga antioxidáns a flavan-3-ol, a flavanol, melynek a következő pozitív hatása van a szervezetünkre a mennyiségtől függően:

  • a kardiovaszkuláris panaszoknál . 200-900 mg flavanol /nap
  • a vércukor / inzulin rezsiztencia 200-600 mg flavanol / nap
  • a memória: 500-900 mg flavanol / nap
  • a bőr rugalmasságára / ráncok ellen 320 mg naponta

SHEA VAJ CHOCCOLATE

SHEA VAJ CHOCCOLATE BALZSAM

 

A csokoládé megengedett dopping a memóriánk számára

Egy kísérleten 37 személy, 50-69 év közötti önkéntes vett részt. Az első csoportban 19 önkéntes naponta 900 mg magas flavanol tartalmú kakaóitalt ivott 2x naponta. A többiek csak 10 mg tartalmú italt fogyasztottak. Kimutatták, hogy 20 %-kal növekedett az agy vérellátása a limbikus rendszerben az első csoportnál. A limbikus rendszerben van az érzelmek, a viselkedés, a hosszútávú memória központja.

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL


Az agyban lefolyó reakciók sebessége, kb. minden 10 évvel 220 ms lassul. Az önkénteseknek, akik 3 hónapig flavanol tartalmú italt fogyasztottak, 660 ms-mal gyorsabb agy reakciói voltak. Vagyis átvitt értelemben azt lehet mondani, hogy évtizedekkel fiatalodtak.

Sajnos a csokoládéval magával nem tudunk megfiatalodni :-(

A csokoládétermékek flavanol tartalma nagyon változó, s nem is attól függ, hogy tejcsokoládéról vagy étcsokoládéról van szó. Legnagyobb mértékben ezt a kakaóbab feldolgozása befolyásolja, vagyis a fermentáció, a szárítás és a pörkölés.

Hogy a csokoládé a memóriánkra jelentősen hasson, életveszélyeztető mennyiséget kellene fogyasztanunk.

De néha a gondolat is segít. Ne mondjunk le ezért a csokoládé jó hatásáról, azonban használjuk mértékkel a cukorra való tekintettel, hogy megtartsa kivételességét.

 

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

További cikkek

Category

Recent Posts

HASON VAGY A KARON. MIT ÁRUL EL AZ EGÉSZSÉGÜNKRŐL A ZSIRPÁRNÁK ELHELYEZKEDÉSE ÉS MIT LEHET TENNI

A zsírsejtek a szervezet szerves részei. És az a hely, ahol a legnagyobb mértékben lerakódnak, sokat elárul az egészségünkről. Nézzünk meg, mely részekre érdemes a leginkább...

HOGYAN FÜGG ÖSSZE AZ ÁLMATLANSÁG ÉS AZ IMMUNRENDSZER?

Egy új kutatás rámutatott arra az érdekes összefüggésre, hogy hogyan függ össze az alvás minősége és az immunrendszer. A bélbetegségek mindig fáradtságot...

NAPOZTAK AZ EGYIPTOMBAN IS?

 

Ha a napozásról van szó manapság számos lehetőség közül lehet választani. A strandtörölközőktől a nyugágyakig rengeteg kényelmes és komfort módja van a napozásnak. De...