ÉRDEKES CIKKEK

MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

MI VÉD MEG A COVID ELLEN? ÉS HOGYAN?

May 06, 2021
Két adag Pfizer / BioNTech vakcina legalább 95% -os védelmet nyújt a...
MIÉRT OLYAN VESZÉLYES A BRAZIL MUTÁCIÓ?

MIÉRT OLYAN VESZÉLYES A BRAZIL MUTÁCIÓ?

Apr 13, 2021
A  SARS-CoV-2 koronavírus  a brazil mutációnál könnyebben kötődik a sejtekhez. Így könnyebb...
VAN KÜLÖNBSÉG AZ FFP2 ÉS KN95 KÖZÖTT, ÉS MELYIK VÉD MEG?

VAN KÜLÖNBSÉG AZ FFP2 ÉS KN95 KÖZÖTT, ÉS MELYIK VÉD MEG?

Mar 10, 2021
Minél jobban és hatékonyabban védekezünk, annál jobb taktikát vált a vírus is....
Gyógynóvények, melyeket a nagymamáink használtak a vérnyomás szabályozásához

Gyógynóvények, melyeket a nagymamáink használtak a vérnyomás szabályozásához

Nov 08, 2020
ALACSONY VÉRNYOMÁSRA Igyazi édesgyökérGlycyrrhiza glabra RozmaringRosmarinus officinalis Fehér fagyöngyViscum album HomoktövisHippophae rhamnoides...
KORONAVÍRUS, BAKTÉRIUMOK ÉS GOMBÁK A SZÁJMASZKBAN

KORONAVÍRUS, BAKTÉRIUMOK ÉS GOMBÁK A SZÁJMASZKBAN

Oct 15, 2020
A szájmaszk viselése egy ideje már kötelező, és nagy segítséget jelent a...

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB NASSOLÁS TITKA

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB  NASSOLÁS TITKA

MIT KELL TUDNI A CSOKOLÁDÉRÓL, A KAKAÓRÓL?

A kakaótartalmú termékek milyen pozitív hatással vannak az egészségünkre?
A kakaó fő hatóanyaga antioxidáns a flavan-3-ol, a flavanol, melynek a következő pozitív hatása van a szervezetünkre a mennyiségtől függően:

  • a kardiovaszkuláris panaszoknál . 200-900 mg flavanol /nap
  • a vércukor / inzulin rezsiztencia 200-600 mg flavanol / nap
  • a memória: 500-900 mg flavanol / nap
  • a bőr rugalmasságára / ráncok ellen 320 mg naponta

SHEA VAJ CHOCCOLATE

SHEA VAJ CHOCCOLATE BALZSAM

 

A csokoládé megengedett dopping a memóriánk számára

Egy kísérleten 37 személy, 50-69 év közötti önkéntes vett részt. Az első csoportban 19 önkéntes naponta 900 mg magas flavanol tartalmú kakaóitalt ivott 2x naponta. A többiek csak 10 mg tartalmú italt fogyasztottak. Kimutatták, hogy 20 %-kal növekedett az agy vérellátása a limbikus rendszerben az első csoportnál. A limbikus rendszerben van az érzelmek, a viselkedés, a hosszútávú memória központja.

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL


Az agyban lefolyó reakciók sebessége, kb. minden 10 évvel 220 ms lassul. Az önkénteseknek, akik 3 hónapig flavanol tartalmú italt fogyasztottak, 660 ms-mal gyorsabb agy reakciói voltak. Vagyis átvitt értelemben azt lehet mondani, hogy évtizedekkel fiatalodtak.

Sajnos a csokoládéval magával nem tudunk megfiatalodni :-(

A csokoládétermékek flavanol tartalma nagyon változó, s nem is attól függ, hogy tejcsokoládéról vagy étcsokoládéról van szó. Legnagyobb mértékben ezt a kakaóbab feldolgozása befolyásolja, vagyis a fermentáció, a szárítás és a pörkölés.

Hogy a csokoládé a memóriánkra jelentősen hasson, életveszélyeztető mennyiséget kellene fogyasztanunk.

De néha a gondolat is segít. Ne mondjunk le ezért a csokoládé jó hatásáról, azonban használjuk mértékkel a cukorra való tekintettel, hogy megtartsa kivételességét.

 

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL


2 begjegyzés

  • Faicsceat

    buy cialis cheap

  • Faicsceat

    http://vsviagrav.com/ – viagra


Írjál üzenetet