Oldalsáv blog

Category

Recent Posts

D-MANNOSE MEGOLDÁS A VÉGTELEN HÚGYÚTI PANASZOKRA?

A D-mannose hasonlóan mint a glükózhoz cukorfajta. Egyszerű cukorról van szó, mely csak egy cukormolekulából áll. Természetesen előfordul a szervezetünkben és egyes növényekben is megtalálható, keményítő formájában....

LEGGYAKORIBB LÉGÚTI FERTŐZÉSEK A LOVAKNÁL - lóinfluenza, lóasztma (kehesség, RAO)

Légúti fertőzések kezelése a lovaknál

Lóasztma

A lóinfluenza a lovak gyakori légúti fertőzése. A lóinfluenzát kétféle A típusú  influenza  vírus okozza  a H7N7 és a H3N8...

BAJKÁLI CSUKÓKA FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, IMMUNERŐSÍTŐ, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNY

A hagyományos kínai orvoslásban  nélkülözhetetlen gyógynövény. A növényben található egyedülálló hatóanyagok számos gyógyszer összetevői. A bajkáli csukókát gyulladások és allergiák, láz, köhögés, de súlyos betegségek, például szív- és érbetegségek,...

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB NASSOLÁS TITKA

MIT KELL TUDNI A CSOKOLÁDÉRÓL, A KAKAÓRÓL?

A kakaótartalmú termékek milyen pozitív hatással vannak az egészségünkre?
A kakaó fő hatóanyaga antioxidáns a flavan-3-ol, a flavanol, melynek a következő pozitív hatása van a szervezetünkre a mennyiségtől függően:

  • a kardiovaszkuláris panaszoknál . 200-900 mg flavanol /nap
  • a vércukor / inzulin rezsiztencia 200-600 mg flavanol / nap
  • a memória: 500-900 mg flavanol / nap
  • a bőr rugalmasságára / ráncok ellen 320 mg naponta

SHEA VAJ CHOCCOLATE

SHEA VAJ CHOCCOLATE BALZSAM

 

A csokoládé megengedett dopping a memóriánk számára

Egy kísérleten 37 személy, 50-69 év közötti önkéntes vett részt. Az első csoportban 19 önkéntes naponta 900 mg magas flavanol tartalmú kakaóitalt ivott 2x naponta. A többiek csak 10 mg tartalmú italt fogyasztottak. Kimutatták, hogy 20 %-kal növekedett az agy vérellátása a limbikus rendszerben az első csoportnál. A limbikus rendszerben van az érzelmek, a viselkedés, a hosszútávú memória központja.

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL


Az agyban lefolyó reakciók sebessége, kb. minden 10 évvel 220 ms lassul. Az önkénteseknek, akik 3 hónapig flavanol tartalmú italt fogyasztottak, 660 ms-mal gyorsabb agy reakciói voltak. Vagyis átvitt értelemben azt lehet mondani, hogy évtizedekkel fiatalodtak.

Sajnos a csokoládéval magával nem tudunk megfiatalodni :-(

A csokoládétermékek flavanol tartalma nagyon változó, s nem is attól függ, hogy tejcsokoládéról vagy étcsokoládéról van szó. Legnagyobb mértékben ezt a kakaóbab feldolgozása befolyásolja, vagyis a fermentáció, a szárítás és a pörkölés.

Hogy a csokoládé a memóriánkra jelentősen hasson, életveszélyeztető mennyiséget kellene fogyasztanunk.

De néha a gondolat is segít. Ne mondjunk le ezért a csokoládé jó hatásáról, azonban használjuk mértékkel a cukorra való tekintettel, hogy megtartsa kivételességét.

 

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

További cikkek

Category

Recent Posts

D-MANNOSE MEGOLDÁS A VÉGTELEN HÚGYÚTI PANASZOKRA?

A D-mannose hasonlóan mint a glükózhoz cukorfajta. Egyszerű cukorról van szó, mely csak egy cukormolekulából áll. Természetesen előfordul a szervezetünkben és egyes növényekben is megtalálható, keményítő formájában....

LEGGYAKORIBB LÉGÚTI FERTŐZÉSEK A LOVAKNÁL - lóinfluenza, lóasztma (kehesség, RAO)

Légúti fertőzések kezelése a lovaknál

Lóasztma

A lóinfluenza a lovak gyakori légúti fertőzése. A lóinfluenzát kétféle A típusú  influenza  vírus okozza  a H7N7 és a H3N8...

BAJKÁLI CSUKÓKA FÁJDALOMCSILLAPÍTÓ, IMMUNERŐSÍTŐ, MÉREGTELENÍTŐ GYÓGYNÖVÉNY

A hagyományos kínai orvoslásban  nélkülözhetetlen gyógynövény. A növényben található egyedülálló hatóanyagok számos gyógyszer összetevői. A bajkáli csukókát gyulladások és allergiák, láz, köhögés, de súlyos betegségek, például szív- és érbetegségek,...