Oldalsáv blog

Kategóriák

További cikkek

BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Köszönjük, hogy itt vagy! Díjtalan szállítás az év végéig!

Kedves Vásárlónk,

Hálásak vagyunk, hogy ellátogattál hozzánk, és hogy megtisztelsz minket a...

Milyen vitaminokra van szükségem télen?

Milyen vitaminokra van szükségünk télen?

A téli hónapok során szervezetünk immunrendszere fokozott védelemre szorul, hiszen a hideg időjárás, a kevesebb napsütés és az...

Érezd a természet erejét a hideg hónapokban is!

A hideg időjárás és a hőmérséklet-ingadozások kedveznek a megfázás és egyéb légúti megbetegedések terjedésének. A természet patikája számos gyógynövényt kínál, amelyek hatékonyan enyhíthetik a nátha,...

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB NASSOLÁS TITKA

MIT KELL TUDNI A CSOKOLÁDÉRÓL, A KAKAÓRÓL?

A kakaótartalmú termékek milyen pozitív hatással vannak az egészségünkre?
A kakaó fő hatóanyaga antioxidáns a flavan-3-ol, a flavanol, melynek a következő pozitív hatása van a szervezetünkre a mennyiségtől függően:

  • a kardiovaszkuláris panaszoknál . 200-900 mg flavanol /nap
  • a vércukor / inzulin rezsiztencia 200-600 mg flavanol / nap
  • a memória: 500-900 mg flavanol / nap
  • a bőr rugalmasságára / ráncok ellen 320 mg naponta

SHEA VAJ CHOCCOLATE

SHEA VAJ CHOCCOLATE BALZSAM

 

A csokoládé megengedett dopping a memóriánk számára

Egy kísérleten 37 személy, 50-69 év közötti önkéntes vett részt. Az első csoportban 19 önkéntes naponta 900 mg magas flavanol tartalmú kakaóitalt ivott 2x naponta. A többiek csak 10 mg tartalmú italt fogyasztottak. Kimutatták, hogy 20 %-kal növekedett az agy vérellátása a limbikus rendszerben az első csoportnál. A limbikus rendszerben van az érzelmek, a viselkedés, a hosszútávú memória központja.

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL


Az agyban lefolyó reakciók sebessége, kb. minden 10 évvel 220 ms lassul. Az önkénteseknek, akik 3 hónapig flavanol tartalmú italt fogyasztottak, 660 ms-mal gyorsabb agy reakciói voltak. Vagyis átvitt értelemben azt lehet mondani, hogy évtizedekkel fiatalodtak.

Sajnos a csokoládéval magával nem tudunk megfiatalodni :-(

A csokoládétermékek flavanol tartalma nagyon változó, s nem is attól függ, hogy tejcsokoládéról vagy étcsokoládéról van szó. Legnagyobb mértékben ezt a kakaóbab feldolgozása befolyásolja, vagyis a fermentáció, a szárítás és a pörkölés.

Hogy a csokoládé a memóriánkra jelentősen hasson, életveszélyeztető mennyiséget kellene fogyasztanunk.

De néha a gondolat is segít. Ne mondjunk le ezért a csokoládé jó hatásáról, azonban használjuk mértékkel a cukorra való tekintettel, hogy megtartsa kivételességét.

 

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

További cikkek

Kategóriák

További cikkek

BOLDOG ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Köszönjük, hogy itt vagy! Díjtalan szállítás az év végéig!

Kedves Vásárlónk,

Hálásak vagyunk, hogy ellátogattál hozzánk, és hogy megtisztelsz minket a...

Milyen vitaminokra van szükségem télen?

Milyen vitaminokra van szükségünk télen?

A téli hónapok során szervezetünk immunrendszere fokozott védelemre szorul, hiszen a hideg időjárás, a kevesebb napsütés és az...

Érezd a természet erejét a hideg hónapokban is!

A hideg időjárás és a hőmérséklet-ingadozások kedveznek a megfázás és egyéb légúti megbetegedések terjedésének. A természet patikája számos gyógynövényt kínál, amelyek hatékonyan enyhíthetik a nátha,...