ÉRDEKES CIKKEK

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK FERTŐTLENÍTŐ GÉLT HÁZILAG?

HOGYAN KÉSZÍTSÜNK FERTŐTLENÍTŐ GÉLT HÁZILAG?

Mar 03, 2020
A fertőzések megelőzéséhez a helyes higiéniai szokások mellett segítséget nyújt a fertőtlenítő...
A KORONAVÍRUS ÉS AZ INFLUENZA VESZÉLYEI

A KORONAVÍRUS ÉS AZ INFLUENZA VESZÉLYEI

Jan 29, 2020
A szezonális influenza senkit nem lep meg, mégis több százan halnak bele...
A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB  NASSOLÁS TITKA

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB NASSOLÁS TITKA

Jan 23, 2020
MIT KELL TUDNI A CSOKOLÁDÉRÓL, A KAKAÓRÓL? A kakaótartalmú termékek milyen pozitív...
MAGAS LÉGNYOMÁS

MAGAS LÉGNYOMÁS

Jan 22, 2020
A januári hónapban gyakran extrém magas légnyomás hat ránk. Napjaink sem kivételek....
AZ ÉLETET MEGHOSSZABÍTJA ÉS EGÉSZSÉGESEBBÉ TESZ

AZ ÉLETET MEGHOSSZABÍTJA ÉS EGÉSZSÉGESEBBÉ TESZ

Jan 15, 2020
7 éven keresztül több mint 100 000 egyén egészségét vizsgálták a kínai...

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB NASSOLÁS TITKA

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB  NASSOLÁS TITKA

MIT KELL TUDNI A CSOKOLÁDÉRÓL, A KAKAÓRÓL?

A kakaótartalmú termékek milyen pozitív hatással vannak az egészségünkre?
A kakaó fő hatóanyaga antioxidáns a flavan-3-ol, a flavanol, melynek a következő pozitív hatása van a szervezetünkre a mennyiségtől függően:

  • a kardiovaszkuláris panaszoknál . 200-900 mg flavanol /nap
  • a vércukor / inzulin rezsiztencia 200-600 mg flavanol / nap
  • a memória: 500-900 mg flavanol / nap
  • a bőr rugalmasságára / ráncok ellen 320 mg naponta

SHEA VAJ CHOCCOLATE

SHEA VAJ CHOCCOLATE BALZSAM

 

A csokoládé megengedett dopping a memóriánk számára

Egy kísérleten 37 személy, 50-69 év közötti önkéntes vett részt. Az első csoportban 19 önkéntes naponta 900 mg magas flavanol tartalmú kakaóitalt ivott 2x naponta. A többiek csak 10 mg tartalmú italt fogyasztottak. Kimutatták, hogy 20 %-kal növekedett az agy vérellátása a limbikus rendszerben az első csoportnál. A limbikus rendszerben van az érzelmek, a viselkedés, a hosszútávú memória központja.

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL


Az agyban lefolyó reakciók sebessége, kb. minden 10 évvel 220 ms lassul. Az önkénteseknek, akik 3 hónapig flavanol tartalmú italt fogyasztottak, 660 ms-mal gyorsabb agy reakciói voltak. Vagyis átvitt értelemben azt lehet mondani, hogy évtizedekkel fiatalodtak.

Sajnos a csokoládéval magával nem tudunk megfiatalodni :-(

A csokoládétermékek flavanol tartalma nagyon változó, s nem is attól függ, hogy tejcsokoládéról vagy étcsokoládéról van szó. Legnagyobb mértékben ezt a kakaóbab feldolgozása befolyásolja, vagyis a fermentáció, a szárítás és a pörkölés.

Hogy a csokoládé a memóriánkra jelentősen hasson, életveszélyeztető mennyiséget kellene fogyasztanunk.

De néha a gondolat is segít. Ne mondjunk le ezért a csokoládé jó hatásáról, azonban használjuk mértékkel a cukorra való tekintettel, hogy megtartsa kivételességét.

 

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL


4 begjegyzés

  • rPmYabkl

    IlqFGDns

  • yFEPJgZT

    PNRZJOwIuX

  • yjwmNMYQIadOb

    rykIVMHDGxlYcbm

  • XCTgsiGjIfwPd

    ladXsKBoTq


Írjál üzenetet