Oldalsáv blog

Kategóriák

További cikkek

2000 éves titkos recept, mely napjainkban is hat

Az ízületek nem kérdezik meg, melyik században élünk.
A derék, a térd, a nyak… tudnak fájni egy felhősebb vasárnapon, egy hirtelen hidegfront után, vagy csak...

Allergia: A szervezet félreértett riadója – Egy utazás az emberi testben

Allergia: A szervezet félreértett riadója – Egy utazás az emberi testben

Képzeld el, hogy egy nyugodt reggelen felébredsz. Nyújtózkodsz, kibámulsz az ablakon, és beszippantod a friss...

A máriatövis szerepe a méregtelenítésben

Minden, amit a máriatövisről tudni érdemes

A máriatövis (Silybum marianum) egy rendkívül értékes gyógynövény, amelyet évszázadok óta használnak májvédő és méregtelenítő hatása miatt. A növény...

A FINOM ÉS EGÉSZSÉGESEBB NASSOLÁS TITKA

MIT KELL TUDNI A CSOKOLÁDÉRÓL, A KAKAÓRÓL?

A kakaótartalmú termékek milyen pozitív hatással vannak az egészségünkre?
A kakaó fő hatóanyaga antioxidáns a flavan-3-ol, a flavanol, melynek a következő pozitív hatása van a szervezetünkre a mennyiségtől függően:

  • a kardiovaszkuláris panaszoknál . 200-900 mg flavanol /nap
  • a vércukor / inzulin rezsiztencia 200-600 mg flavanol / nap
  • a memória: 500-900 mg flavanol / nap
  • a bőr rugalmasságára / ráncok ellen 320 mg naponta

SHEA VAJ CHOCCOLATE

SHEA VAJ CHOCCOLATE BALZSAM

 

A csokoládé megengedett dopping a memóriánk számára

Egy kísérleten 37 személy, 50-69 év közötti önkéntes vett részt. Az első csoportban 19 önkéntes naponta 900 mg magas flavanol tartalmú kakaóitalt ivott 2x naponta. A többiek csak 10 mg tartalmú italt fogyasztottak. Kimutatták, hogy 20 %-kal növekedett az agy vérellátása a limbikus rendszerben az első csoportnál. A limbikus rendszerben van az érzelmek, a viselkedés, a hosszútávú memória központja.

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

TEJCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL


Az agyban lefolyó reakciók sebessége, kb. minden 10 évvel 220 ms lassul. Az önkénteseknek, akik 3 hónapig flavanol tartalmú italt fogyasztottak, 660 ms-mal gyorsabb agy reakciói voltak. Vagyis átvitt értelemben azt lehet mondani, hogy évtizedekkel fiatalodtak.

Sajnos a csokoládéval magával nem tudunk megfiatalodni :-(

A csokoládétermékek flavanol tartalma nagyon változó, s nem is attól függ, hogy tejcsokoládéról vagy étcsokoládéról van szó. Legnagyobb mértékben ezt a kakaóbab feldolgozása befolyásolja, vagyis a fermentáció, a szárítás és a pörkölés.

Hogy a csokoládé a memóriánkra jelentősen hasson, életveszélyeztető mennyiséget kellene fogyasztanunk.

De néha a gondolat is segít. Ne mondjunk le ezért a csokoládé jó hatásáról, azonban használjuk mértékkel a cukorra való tekintettel, hogy megtartsa kivételességét.

 

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

ÉTCSOKOLÁDÉ KENDERMAGGAL

További cikkek

Kategóriák

További cikkek

2000 éves titkos recept, mely napjainkban is hat

Az ízületek nem kérdezik meg, melyik században élünk.
A derék, a térd, a nyak… tudnak fájni egy felhősebb vasárnapon, egy hirtelen hidegfront után, vagy csak...

Allergia: A szervezet félreértett riadója – Egy utazás az emberi testben

Allergia: A szervezet félreértett riadója – Egy utazás az emberi testben

Képzeld el, hogy egy nyugodt reggelen felébredsz. Nyújtózkodsz, kibámulsz az ablakon, és beszippantod a friss...

A máriatövis szerepe a méregtelenítésben

Minden, amit a máriatövisről tudni érdemes

A máriatövis (Silybum marianum) egy rendkívül értékes gyógynövény, amelyet évszázadok óta használnak májvédő és méregtelenítő hatása miatt. A növény...